L'acte va tenir lloc en el Centre Cap Vermell de Cala Rajada, a càrrec de l'autor, Manel Suárez








    El dissabte dia 25, per a arrodonir l’acte del cementeri de Capdepera, es va presentar en el Centre Cap Vermell el llibre de Manel Suárez La presó de Can Mir. Un llibre molt documentat sobre un dels episodis més foscos de la passada guerra civil, on un grapat dels nostres millors homes varen patir un calvari amb la complicitat de les autoritats civils, militars i eclesiàstiques.
   Tant la presentadora de l’acte, Maria Antònia Oliver, com l’autor del llibre, Manel Suárez, ens aproparen a una realitat que varen viure molts dels nostres coneguts i familiars, i ens van contar la quotidianitat d’una autèntica presó d’extermini.



   Que moltes de les víctimes d’aquell holocaust encara no hagin pogut ser enterrades i ni tan sols identificades no parla gens bé de la nostra actualitat política i social. Manel Suárez es va queixar d’aquest fet i denuncià que mentre els republicans morts als camps d’extermini nazis han rebut tots els honors de les nostres autoritats polítiques, els republicants assassinats a les nostres cunetes i camins ni tan sols han estat entregats als seus familiars. I tot això, per a ignomínia de tots nosaltres, ha passat amb governs de tots els colors polítics, amb la qual cosa arribam a la conclusió que els republicans assassinats fan nosa tant a la dreta com a l’esquerra.
   A més, al llibre trobareu un llistat exhaustiu dels que passaren per aquesta sinistra presó, entre els quals hi ha alguns gabellins i, per tant, des de tots els punts de vista, ens toca a tots de molt aprop.