Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2572

Sis anys després la colecció LLATA EN JOIES continua amb un espectacular canvi.

Centrada en la corda presenten una col·lecció de peces úniques de gran bellesai versatilitat.



Artesania i art, art i artesania. Màgia. Si la joieria és, en sí mateixa, una activitat que implica tenir molta ma i una gran capacitat d’innovació per fer coses diferents, i la llata representa la continuació d’una tradició ancestral, la combinació de les dues activitats genera unes col·leccions sorprenents a la vista.





Dissabte dia 7 vàrem poder contemplar aquestes precioses meravelles, com a mostra prèvia a la que se farà durant el Mercat Medieval de Capdepera. Per la seva forma i combinació de materials, podríem assegurar que no desentonaran gens durant la festa del cap de setmana. Només que, per fer cada peça, els artesans han hagut d’usar estris, accions i utillatge específics per aconseguir el que s’havien proposat, potser alguns de moderns!








Entre les joies trobem, d’una banda, els diferents estorins, fets a una mida com per premsar olives d’oliveres bonsai. N’hi ha que estan fets amb cordellina de palma tintada, entortolligada i cosida per les Madones (amb majúscula, que s’ho mereixen) de la llata. D’altra banda, els joiers Fuster els han reproduït en plata, amb diferents tractaments segons el color de l’acabat.

Els receptacles que guarden els estorins són també dels metalls nobles, or i plata. Alguns admeten estorins de diferents colors i, per aquest motiu, el recipient es pot obrir. D'altres acullen estorins fixes, i n’hi ha que inclouen pedres d’àgata sense tallar, amb unes coloracions que barregen el verd i el negre gràcies a aquest origen sense massa manipulacions.




A l’exposició també trobem uns penjolls que representen, en diferents mides, la superfície encordada d’una cadira, feta a partir d’una bona distància de metres de fil de plata, sense soldar. Penjolls, polseres, anells, arracades, braçalets... tota una col·lecció d’obres d’art.

La presentació de dissabte va tenir una bona entrada d’amics i coneguts, que a més d’admirar la col·lecció, també vàrem disfrutar petant la xerrada amb una copa de cava a les mans.