Mentres ells visitaven les Coves de Canyamel


Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquesta setmana a Mallorca a dos turistes alemanys que presumptament van abandonar a una nina petita a l'interior del cotxe i sense cap adult al seu càrrec per visitar la turístiques coves de Canyamel. Se'ls imputa un delicte d'abandonament temporal de menors i els fets van passar diumenge passat  (24 d'abril) quan un veí va alertar que a uns 800 metres de les coves hi havia un vehicle estacionat al voral de la carretera, totalment tancat i amb un nin de curta edat a l'interior.

Només tenir constància dels fets, agents de la Policia Local de Capdepera i de la Guàrdia Civil d'Artà es van presentar immediatament al lloc i van comprovar que a l'interior del vehicle, que era llogat, hi havia una nina de curta edat asseguda al seient del darrere, plorant i suant abundantment, amb clars símptomes de calor i amb la pell bastant vermella.

Com que el vehicle estava tancat, els agents van decidir trencar un vidre per poder accedir a l'interior i rescatar la menor. Davant els evidents símptomes de deshidratació, va ser atesa fins a l'arribada dels serveis mèdics que es van desplaçar al lloc, els quals van determinar que no era necessària la seva intervenció ja que la nena havia ingerit aigua i es trobava en perfecte estat.

Un cop rescatada i assistida la menor, es van realitzar gestions per localitzar els pares, una parella de turistes de nacionalitat alemanya que s'havien desplaçat al lloc per visitar les coves de Canyamel, i estaven allà tranquilament. Si no fos per la trucada d'alerta del veí, la vida de la seva filla hagués corregut perill.