Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2171

La Conselleria  de Medi Ambient ha aprovat la creació del Refugi de Fauna de Sa Torre, a Canyamel



   Amb data de 15 de març es notificà la resolució per la qual es crea aquesta figura proteccionista que afecta a diverses finques de la zona de la Torre de Canyamel. Aquestes finques sumen un total de 66 hectàrees (superant amb escreix  les 10 hectàrees mínimes) al polígon 13 del  municipi de Capdepera. El procés s’inicià amb un una sol·licitud, per part dels propietaris, datada en el dia 16 de juliol de 2010, i comptà amb un informe favorable  de l’agent de Medi Ambient i un altre del GOB.

A la resolució s’enumeren les parcel·les afectades  (es preveu que més endavant se n'hi podran afegir altres) i les condicions que regiran, entre d’altres aspectes, la prohibició de caça i l'extracció de plantes (llevat d’autorització expressa de l’administració), i la vigència de la figura (indefinida, mentre compleixin la seva finalitat i mantinguin la conformitat els propietaris).



Per a la senyalització, s’usaran senyals idèntiques a les dels vedats privats de caça, amb la inscripció REFUGI DE FAUNA.
Sembla que aquest és, ara per ara, el més extens de Mallorca.