El passat dia 28,

l'IES Capdepera

celebrà el dia escolar

de la no violència

i la pau






Fa ja 47 anys que el mallorquí Llorenç Vidal va instituir el dia escolar de la no violència i la pau (DENIP), justament el 30 de gener, aniversari de la mort de Mahatma Gandhi el 1948. Enguany el lema era “Connecta’t amb la pau; diferents, però germans”. 

L’IES Capdepera, en un breu però intens acte, va recollir les reflexions fetes al llarg de la setmana per distints grups sobre les actituds nostres que afavoreixen la pau i aquelles que la perjudiquen. Les afavoridores de la pau varen plasmar-se en uns coloms de paper que quedaran penjats en el hall del centre durant una setmana, i les contràries a la pau es varen escriure en unes flames de paper que, al final de l’acte, serien cremades com a símbol del nostre rebuig. Abans de llegir el manifest oficial, elaborat per l’associació Drets Humans de Mallorca, alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat manifestaren els seu pensaments i sentiments al respecte, juntament amb un professor del centre, amb aquest poema que reproduïm:

Ai, la Pau,
que ets de bona de voler!

Ai,la Pau,
que ets de bona de cercar
Damunt un mapa!
Que ets de bona de trobar
quan ets enfora!

Ai, la Pau,
que ets de mala de cercar
a dins ca nostra!
Que ets de mala detrobar
si ets just devora!

Ai, que és de mala d’haver,
la Pau!

L’acte va acabar amb la crema simbòlica de tot allò contrari a la pau i la no violència i amb unes paraules del director del centre, Llorenç Llop, encoratjant tots el presents a interioritzar i concretar aquests grans desitjos.