Afers Socials destina 10 milions d’euros al Consell Insular de Mallorca per finançar 614 places concertades a residències privades, d’elles 86 corresponen a Capdepera


 

   A proposta de la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració, el Consell de Govern ha aprovat destinar 10 milions d’euros al Consell Insular de Mallorca per a la gestió, durant el 2011, de 614 places residencials concertades.
   Aquesta dotació econòmica forma part del conveni de traspàs de les places esmentades que la Conselleria   i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) signaren l’estiu passat. Segons l’acord, es traspassava –de la primera institució a la segona– la gestió de les places residencials que fins al moment tenia concertades la Conselleria d’Afers Socials a Mallorca.
   Es tracta de 614 places residencials ubicades a vuit residències privades que s’han posat en marxa els darrers anys.
   La distribució de places per centre és la següent:

Municipi


Places
concertades

Inca

80

 Santanyí

72

Montuïri

88

Manacor

94

Calvià

78

 Marratxí

60

Capdepera

86

Santa Margalida

56

Total places concertades

614

Amb aquest acord s’ordenà la gestió de les places residencials concertades a l’illa de Mallorca, atès que, segons la legislació vigent, correspon al consells insulars la gestió de les places residencials públiques o concertades, cosa que ja es feia a Eivissa i a Menorca i que restava per fer a Mallorca.



 Font:
Govern Balear