Treballadors del CCV denuncien que el centre incompleix les condicions de treball mínimes






A l'interior s'han enregistrat 10,5 graus


   Treballadors del Centre Cap Vermell han redactat una nota exposant  que l’edifici incompleix  les condicions de treball mínimes d’acord amb la Llei 31/1995 de Prevenció de Riscs Laborals. Concretament les queixes fan referència al fred, que arriba als 10,5 graus  a l’interior de les dependències.
   Com és per tots conegut, el centre Cap Vermell té problemes de subministrament elèctric (com altres habitatges del municipi), ja que està pendent que GESA incrementi la potència  i es regularitzi la qüestió dels nous comptadors.
    Els treballadors del CCV han iniciat una recollida de signatures demanant  " ... es posi fi a totes aquestes irregularitats o es tanqui el centre. De no prendre aquestes mesures ens veurem obligats a realitzar la pertinent denúncia davant les institucions responsables així com fer pública aquesta situació".




El text presentat és el següent:

Els sotassignats, treballadors del Centre Cap Vermell de Cala Rajada

EXPOSAM:
- Que aquest centre municipal no compleix les condicions de treball mínimes que volem recordar-li que d’acord amb la Ley 31/1995 de Prevención de Riesgos Laborales i l'article 7 i l'Annex III del Reial decret 486/1997 sobre disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball estableixen les condicions mínimes ambientals que  han de reunir els llocs de treball. Com principi general s'estableix que l'ambient de treball no ha de suposar un risc per a la seguretat i  la salut dels treballadors i, en la mesura del possible, s'ha d'evitar que constitueixi  una font d'incomoditat o molèstia.  L'annex III del Reial decret estableix que en els locals de treball tancats  s'han de complir les condicions següents: Temperatura: entre 17 º C i 27 º C, si es realitzen treballs sedentaris o entre 14 º C i 25 º C, si són treballs lleugers. Humitat relativa: entre 30% i 70%, excepte si hi ha risc per electricitat estàtica, en aquest cas, el límit inferior serà el 50%.  Velocitat de l'aire: inferior a 0,25 m/s en ambients no calorosos; inferior a 0,5 m / s en treballs sedentaris en ambient calorós i inferior a 0,75% m/s en treballs no sedentaris en ambients calorosos. Per als sistemes d'aire condicionat,  els límits són 0,25 m / s en treballs sedentaris i de 0,35 m / s, en els altres casos.
- Que aquest centre municipal està connectat a la xarxa d’enllumenat públic i que la connexió es cremà dilluns dia 24 de gener a les 12h essent substituït ràpidament.
- Que en moments puntuals d’activitats al públic s’ha contractat una alternadora que genera electricitat.
- Que la temperatura d’aquest centre municipal arriba als 10,5 ºC com es pot veure a la fotografia adjunta.
 
És per tot això que SOL•LICITAM
Que en el termini de tres dies es posi fi a totes aquestes irregularitats o es tanqui el centre. De no prendre aquestes mesures ens veurem obligats a realitzar la pertinent denúncia davant les institucions responsables així com fer pública aquesta situació.

Cala Rajada, 25 de gener de 2011