L'oposició abaixa el sou a l'equip de govern


 

El ple ordinari del mes d’octubre va començar amb l’aprovació per unanimitat de demanar al Pla d’Obres i Serveis (POS) 2011 una primera fase del projecte de renovació del clavegueram de Cala Rajada. També es va aprovar per unanimitat donar suport a la candidatura de la serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

 

Els punts del 4 fins al 10 eren de modificacions pressupostàries per generació d’ingressos. Recordem-los:

IV.- EXP NÚM. 41/2010(INTER): MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA 16/2010 PER GENERACIÓ D’INGRESSOS “PARC INFANTIL”. 
V.- EXP NÚM. 42/2010(INTER): MODIFICACIÓ DE CRÈDIT 17/2010 PER SUPLEMENT DE CRÈDIT FINANÇAT AMB MAJORS INGRESSOS “INDEMNITZACIONS”.
VI.- EXP NÚM. 43/2010(INTER): MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA 18/2010 PER GENERACIÓ D’INGRESSOS “EXECUCIÓ SUBSIDIÀRIA HOTEL SON MOLL”. 
VII.- EXP NÚM. 44/2010(INTER): MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA 19/2010 PER GENERACIÓ D’INGRESSOS ”P.L. EVENTUAL”.
VIII.- EXP NÚM. 45/2010(INTER): MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA 20/2010 PER GENERACIÓ D’INGRESSOS “PROJECTES TÈCNICS”.
IX.- EXP NÚM. 46/2010(INTER): MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA 21/2010 PER GENERACIÓ D’INGRESSOS “P.L. EVENTUAL”.
X.-  EXP NÚM. 47/2010(INTER): MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA 22/2010 PER GENERACIÓ D’INGRESSOS “P.L. EVENTUAL”.

Els tres partits a l’oposició varen assenyalar que es passin també per ple les modificacions pressupostàries que disminueixen el pressupost, és a dir, totes aquells ingressos comptabilitzats que finalment no es cobraran, com la diferència el cànon de les platges. Seguint aquesta idea, EU-EV i Es Grup van votar en contra de totes les modificacions pressupostàries. El batle de Capdepera, Josep Gallego, va contestar que en un període de “quinze a vint dies tot estarà damunt la taula”.

Referent al punt 4, els ingressos rebuts es destinaran a una zona de jocs infantils del parc de s’Alzinar, tal i com van demanar els donadors dels doblers.

Així, els punts 4, 5, 6, 7, 9, 10 es van aprovar per 13 vots a favor (equip de govern més PP) i 3 en contra (EU-EV i Es Grup) i el punt 8 no es va aprovar per 7 vots a favor (equip de govern) i 9 en contra (PP, EU-EV i Es Grup). El punt 8 és un estudi de desenvolupament agrari que s’ha dut a terme a Capdepera i que té un cost per a l’Ajuntament no pressupostat, i per aquest motiu l’oposició el va votar en contra.

El punt 11 era un moció presentada per l’oposició per a la reducció de la jornada i el sou dels regidors, i deixaR-LOS tal i com estaven l’any 2003. La mesura es va prendre per l'oposició a causa de la situació econòmica de l’Ajuntament.  Es va aprovar per 9 vots a favor (PP, EU-EV i Es Grup) i 7 abstencions (equip de govern). D’aquesta manera, la reducció de la jornada queda en 90% el batle, 75% un regidor, i 50% la resta de regidors.

 

Precs i preguntes

El PP va tornar a demanar al regidor de Fires i Mercats, Climent Crespo, per les taxes que es varen cobrar durant el Mercat Medieval. També va insistir en el casal de joves de Cala Rajada a la qual cosa el regidor va respondre que ja “ha arribat el darrer pressupost que faltava per tenir-lo llest”.

Altres temes que varen sortir varen ser problemes amb la línia Wifi i amb la TDT, males olors prop del carrer de l’Agulla; begudes alcohòliques al carrer i la comissió d’investigació del centre Cap Vermell, a la qual cosa el batle va contestar que s’havia compromès a “mirar la fórmula per crear-la”.

El portaveu del PP, Joan Ferrer, va demanar sobre l’escoleta municipal que s’està construint a Capdepera. Segons va explicar hi ha un projecte modificat del qual “no s’ha informat” i per tant, no se sap si la construcció s’està duent a terme amb “el projecte adjudicat o amb el modificat”, i de la mateixa manera, si “compleix la normativa”.

 

EU-EV va demanar sobre el Pla de reducció de C02 que s’ha de fer per formar part del Pacte de Batles, i la regidora de Medi Ambient va dir que hi havia un òrgan encarregat de redactar-lo, però no disposa dels mitjans i per aquest motiu ara s’encarregarà l’Ajuntament.

També es va demanar sobre el control de qualitat i els residus sòlids urbans, per veure els resultats.

Al regidor de Cultura se li va demanar sobre el Catàleg de bens culturals que disposa l’Ajuntament on hi ha totes les obres cedides per diferents artistes al consistori. El regidor va respondre que no està al dia.

També es va demanar sobre els informes de la llicència paralitzada per construcció a zona ANEI, i el regidor d’urbanisme va respondre que estan pendents de l’informe tècnic i si és favorable es donarà la llicència.  La portaveu d’EU-EV, Maria Orts, va demanar que la deneguin i sigui el jutge qui decideixi per la protecció que contempla el lloc.

Es va demanar també sobre el cine Juva i l’escoleta, i sobre les obres del pàrquing de la piscina municipal que ja han començat.

Un punt important va ser la recepció del segellament de l’abocador de Son Terrassa. EU-EV va denunciar que “l’abocador s’ha segellat amb restes d’obres, i asfalt” i va demanar responsabilitats a la regidora de Medi Ambient, Pilar Gasull, “per no estar a l’altura”. Va demanar també una auditoria “per una empresa especialitzada en segellament d’abocadors perquè això demostra que algú se n’ha endut doblers”. Va explicar que falten moltes coses a l’abocador, i si l’obra no compleix el Real Decret 1481/2001 es perdrà la subvenció. Va exigir al batle que cessi la regidora de Medi Ambient.

 

El PP va intervenir dient que diverses vegades s’havia denunciat que l’empresa hi duia “escombraries”.   

 

Es Grup va demanar “responsabilitats per algunes coses que se fan per part de membre de l’equip de govern”, i va posar l’exemple dels 56.969 euros que s’han de pagar pel retard en treure el plec de condicions de les platges.

 

També va demanar sobre qui havia elegit el nom del Centre Cap Vermell, i li van respondre que el director d’obra d’un llistat de noms elegits pels regidors.

 

Es va demanar sobre Ca’n Creu d’Inca,  sobre si el centre Cap Vermell té un sobrecost, i qui pagarà el nou projecte de la sala. El batle va respondre que el sobrecost encara no se sap.