Recorregut amarat d'art

   Com deim en el titular, la visita als jardins de sa Torre Cega esdevé una activitat imprescindible per a tots aquells que tenim ocasió de dur-la a bon port. I, ara mateix, i fins dia 22, tots els que ho desitgeu en podeu satisfer el desig: només es tracta de sol·licitar-ho a l'Oficina de Turisme i aprofitar una de les quatre visites`guiades que es fan cada dia.



   Es ben probable que aquest sigui un itinerari que ja haguéssiu fet en el passat. En tot cas, el reportatge està especialment pensat per tots aquells lectors que viuen fora, per tal d'apropar-los a aquest recinte que el diumenge dia 8 fou reobert, amb la presència dels Reis d'Espanya, després de nou anys de tancament provocat pels desastres que ocasionà el tem poral del 2001.

   I la primera cosa que hem de dir és que la recuperació dels jardins ha quedat preciosa. És un gust passejar-hi, envoltats d'art pertot arreu, gràcies a una col·lecció d'escultura impressionant que don Bartomeu March va recollir al llarg de la seva vida i que va voler deixar a la posteritat precisament en aquests jardins de Cala Rajada. Ara, en la reobertura, hem notat a faltar una part significativa de les escultures d'antany, per bé que, segons se'ns informà, algunes encara es troben en fase de rehabilitació.



   Abans de començar la passejada, ja davant les grans barreres de l'entrada, ens acullen aquests dofins, obra d'Horacio de Eguia. Després, les obres d'art ja no ens deixen en tot l'itinerari. Facem-ne un repàs



- Tors femení - Horacio de Eguia
- Tors femení - Remigia Caubet



- Foner - Jaume Mir




- Davy's Place - Linsday Dean
- El rapte d'Europa - Anònim s.XIX





- Pajarraco - José Manuel Alberdi


- Sense títol - José Maria Sirvent


- El alcalde - Julio López Hernández
- Font - Xavier Corberó



- Tors d'homme qui tombe - Auguste Rodin


- Bóveda para el hombre - Pablo Serrano
- Capti - Marcel Martí

   Però, a banda de l'enlluernadora oferta escultòrica, els jardins, ara recuperats, ofereixen tot el seu esplendor i a més, molts de racons per a la contemplació assossegada, per a l'aturada plaent. Si no fos que la visita continua i no ens hi podem recrear gaire...




















Tornem a l'art.



- Ícaro -
Manuel Corona
- Estela Rosa - Xavier Corberó



- Figuera - Juli Guasch


- Font - Auguste Fix


- Escultura - José Maria de Labra



- Gravidez - Cesar Montaña
- Malekula - Brigitte Meier-Denninghof


- Mediterranea 
Martin Chirino



- La multiplicación del dodecaedro -  Eusebio Sempere



- Langosta - Cesar Baldaccini
- Pájaros - Anònim




- Masia - Marcel Martí
- Passé et présent - Agustín Cárdenas



- Oda al Greco - José Manuel Alberdi



- Sense títol - Álvaro de la Rosa
- Sense títol - Jaume Cubells


    I, encara un altre aspecte a considerar. A mesura que ens enfilam fins al gran casal de sa Torre Cega, la vista més s'escampa, per tots els indrets, i en qualsevol direcció rep agraïda la bella panoràmica dels voltants.









   Deixam enrere el palau i els jardins, amb ganes de tornar-hi. De l'interior no us n'oferim cap imatge perquè no es permetia fer fotografies. I, el que dèiem: si podeu, anau-hi. Val molt la pena.