L’Ajuntament de Capdepera ha posat en marxa els mesos d’estiu tres projectes amb els quals s’ha contractat un total de 14 persones subvencionats 100 % pel SOIB.

El primer és per la dinamització infantil i juvenil durant l’estiu. El projecte es divideix en tres parts: la primera és l’escoleta d’estiu d’horabaixa que es duu a terme per tercer any consecutiu i per la qual s’han contractat quatre treballadors durant els mesos de juliol i agost.  L’escoleta d’estiu d’horabaixa pretén facilitar la vida laboral amb la familiar i que els infants de 3 a 12 anys tenguin un lloc d’esbarjo i educació les tardes que els pares treballen. Els nins i nines es poden apuntar per dies, setmanes o mesos i el preu és d’1 euro el dia.
La segona part del projecte és la contractació d’un monitor per mantenir el Centre Jove obert durant les vacances d’estiu.
La tercera i última part és la contractació de dos monitors per l’Escola Viva durant els mesos de juliol i agost.

El segon projecte que es duu a terme és la millora dels serveis de la tercera edat de Capdepera i consisteix en la contractació d’una persona amb risc d’exclusió durant tres mesos per realitzar tasques de menjador i acompanyament de persones majors en el Centre de Dia de Cala Rajada.

L’últim projecte presentat és d’actuacions de promoció, dinamització i manteniment de la zona turística de Capdepera. S’han contractat cinc treballadors desocupats que realitzen serveis diferents. El primer va començar el mes de juliol i el darrer començarà a l’octubre.
Hi ha dos peons que s’encarreguen del manteniment de les zones verdes, de la neteja de solars i de tasques auxiliars en les fires o esdeveniments.
Una persona amb discapacitat encarregada de tasques auxiliars.
I dos guies-informadors que mantenen els itineraris culturals durant els mesos d’estiu. Capdepera ofereix itineraris culturals, gastronòmics, rurals... i està posant en valor elements patrimonials amb la neteja de les navetes o la restauració de la sínia d’origen musulmà de Sa Font de sa Cala per crear nous itineraris. L’Ajuntament posa a disposició dels participants el bus que fa el trajecte pel qual també s’ha demanat una subvenció. Els recorreguts tenen principalment sortida els mesos d’hivern per la qual cosa una sèrie de touroperadors han visitat el municipi per vendre els itineraris a països europeus i potenciar d’aquesta manera el turisme d’hivern

Departament de premsa
Ajuntament de Capdepera