La Comissió de Peticions del Parlament Europeu rebutja les reivindicacions de  l'Associació Alternativa al Tren sobre el possible incompliment de la normativa comunitària en la recuperació de la línia fèrria Manacor-Artà-Cala Rajada



Llegiu document complet










En matèria mediambiental, el document assenyala que el projecte estava previst en el "Pla Sectorial de Transport de les Illes Balears", sotmès a avaluació mediambiental, i conclou que "no s'identifica cap infracció a les directrius de la UE aplicables".

Pel que fa als aspectes econòmics, el Parlament Europeu assenyala que les previsions de demanda d'aquest servei són més que suficients i que, d'altra banda, "permetrà reduir els fluxos de transport per carretera que deterioren la xarxa del districte de Llevant".

En relació a les expropiacions que aquesta obra implica, són titllades d'una "importància menor, ja que les superfícies afectades al costat de les vies estan incloses en un corredor ferroviari que ja és propietat del Govern Balear". I per reblar el clau, des de Brussel·les contesten que "els únics que semblen oposar-se al projecte són un grup de propietaris agrupats amb el nom d'Alternativa al Tren. Ara bé, alguns d'aquests propietaris cometeren la imprudència, en els darrers anys, d'ampliar les seves construccions en les immediacions del corredor ferroviari propietat del Govern Balear, tot i conèixer perfectament la seva existència". I continua dient, en reconeixement de la tasca social de demanda del servei ferroviari: "S'ha d'assenyalar que la rehabilitació de la línia Manacor-Artà i la posterior ampliació fins a Cala Rajada respon a una reivindicació antiga i constantment renovada des de fa una dècada pels habitants i tots els representants dels sectors econòmics i de la societat civil del districte de Llevant."

Tots coneixem la pitja que des d'Alternativa al Tren s'ha donat per a frenar aqust projecte ferroviari que, sens dubte, ha de canviar el concepte de transport públic de la gent de la nostra comarca. Des d'Europa no han dubtat d'assenyalar que aquesta oposició és la d'un grup que defensa interessos particulars -un grup d'imprudents, segons el document-, mentre que, igualment, es reconeix el dret de la majoria i, en aquest sentit, el de tanta gent que durant deu anys ha treballat a favor del tren.

Estaria bé que Alternativa al Tren, per fi, assumís que els seus són arguments indefensables, que s'autodisolgués i, per què no?, demanàs disculpes per haver lliurat una batalla deslleial contra els interessos generals.