Bon soparet, bona música...




Les tradicions són les tradicions, i hi són per a complir-se. I el sopar mariner, dins les Festes del Carme, és una tradició perfectament arrelada i que, com es pot veure a la fotografia que obre aquest reportatge, compta amb la participació massiva de la gent del poble. Ara no sabríem dir si hi havia una dotzena més o una dotzena manco de persones, en relació a altres anys, però poca seria la diferència, perquè l'esplanada del moll presentava un aspecte immillorable.

I perquè devers 500 persones puguin sopar, algú s'hi ha d'aferrar. De bon matí, la brigada municipal ha de posar taula. Després, els mariners, familiars i amics han de fer trempó, han de preparar el peix, han de muntar les graelles... I, arribada l'hora, han de calar foc i, au, a suar s'ha dit, i a torrar fins que la gent en vulgui. 





A més, hi had'haver un equip d'intendència ben organitzat. S'han d'anar fent plats, amb la gamba, les sardines, el trempó i el pa, per una banda, i la llet freda i la coca de quarto, per l'altra, i uns altres han de despatxar les begudes... En fi, un petit exèrcit, perquè tota la gentada pugui anar sopant, sense haver d'esperar gaire. I, com veis, hi posen bona cara.





La part musical de la vetllada, en aquesta ocasió no va anar a càrrec de la big band de la Banda, i això ens feia passar una mica de pena. Però res, no hi havia motiu. "Es Quintet", amb alguns reforços de luxe, s'encarregaren d'obrir boca, i demostraren que que aquests al·lots van madurant a les totes, "progressen adequadament" i vénen a demostrar que "sa Pedrera"  comença a donar fruits saborosos.





La segona part, ja molt més relaxada, la varen omplir uns vells coneguts, "Perversions", una banda que s'està fent habitual a força d'oferir qualitat. Els seus blues i els estandards intemporals sonen, en aquest cas, en versió gens ni mica perversa, i la veu de Cati Piris és, a cada nova actuació, un regal per a l'oïda més exigent. Esperam que els hagin apuntat per a l'any que ve.