Image
A la seu de la Societat Arqueològica Lul·liana.

Image

Hi varen esser presents el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, acompanyat de gran part de l’equip de govern, així com la presidenta del Consell, Francina Armengol; el conseller de Presidència, Cosme Bonet; la presidenta de la Societat Arqueològica Lul·liana, Maria Barceló Crespí; el director de les jornades i historiador, Guillem Rosselló Bordoy, diversos ponents i membres de la Societat Arqueològica que foren obsequiats amb un llibre.

Image


Les jornades es van celebrar el novembre del 2008 dins el marc de l’any Jaume I promogut pel Consell de Mallorca i varen tenir la participació de vuit prestigiosos historiadors, entre ells Mohamed Benmammar, Guillem Rosselló Bordoy, Antoni Mut i Nicolau Roser Nebot. Un debat que, per primera vegada, va donar a conèixer la visió històrica dels vençuts, els musulmans.


Les jornades posaren a l’abast dels experts en història un nou document: el manuscrit del Tractat de Capdepera transcrit i traduït del llatí al català, a càrrec del director jubilat de l’arxiu del Regne de Mallorca, Antoni Mut.

Image

Un cop acabat l'acte es mostrà el casal i en concret els fons documentals de la Societat i es departí un senzill refresc.

Image