Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2377

"Serà una espècie de gran monòlit de marés" 
A. Barceló (arquitecte)

Image

Un projecte que "aprofita al màxim el sòl públic".

Del  nou edifici polivalent que l’Ajuntament construeix a la zona de s’Auba vell, devora es Coll d’Os, se n’ha parlat a bastament i fins i tot ha provocat seriosos enfrontaments entre l’equip de govern i l’oposició, especialment referits al canvi de projecte que els actuals gestors municipals han decidit. Però no hi ha res com parlar obertament de les coses i exposar-les als interessats perquè aquestes s’entenguin. I això és el que es va fer el passat divendres, dia 27: el batle, Bartomeu Alzina, i el redactor del nou projecte, l’arquitecte Antoni Barceló explicaren fil per randa com quedarà aquest edifici emblemàtic .

Image

És evident que la convocatòria havia despertat molta expectació ja que la sala petita del teatre estava plena, amb els mitjans de comunicació presents i amb els hotelers ben representats pel seu president, Joan Massanet. 

En relació al projecte inicial, endegat per l’anterior equip de govern, els canvis són substancials: en primer lloc, es canvia la ubicació de l’edifici, que passa de la vella pista poliesportiva al solar de l’altre costat del carrer Hernán Cortés; d’altra banda, se suprimeix l’aparcament subterrani i es fa un aparcament en superfície (61 places), precisament on abans havia d’estatr ubicat l’edifici; finalment, es construeix una planta menys (la de l’aparcament).  


Evidentment, no entrarem a quantificar els avantatges i inconvenients que aquests canvis suposen, entre d’altres coses perquè no coneixem el projecte inicial. Però sí que hem de dir que les explicacions de l’arquitecte ens varen convèncer, quant a la racionalització de l’espai i a la singularització d’aquesta construcció, tant des del punt de vista estètic com per una ubicació que l’allunya d’interferències alienes. 



- La planta soterrània estarà composta pel local d'assaigs per a música, magatzems, instal·lacions, vestidors i camerinos. - La planta baixa per l'auditori, de 380 m2, -l’espai més ampli de l'edifici- amb capacitat per a 363 persones, una sala polivalent, l'Oficina d'Informació i Turisme, el registre, dependències de la policia, la cafeteria i un porxo.

- Quant a la planta primera, aquesta estarà formada per la biblioteca, de 345 m2, l'àrea infantil i la ludoteca, els locals de les associacions i les oficines del departament municipal. La ràdio municipal també es traslladarà al centre multiusos. 
- Finalment, la planta segona inclourà les sales d'exposicions, una de les quals es preveu que aculli exposicions permanents i l'altra mostres itinerants. 


En total, el conjunt de tot l'edifici comptarà amb 3.649 m2 de superfície construïda.