Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2755

 Canyamel viu les seves festes de Sant Antoni 

















   Dissabte dia 31 de gener, es van celebrar un seguit d’actes que configuren les festes de Sant  Antoni en aquesta localitat de Capdepera. La nostra “corresponsal” a Canyamel ens fa cinc cèntims de la festa: Els actes començaren amb ses Completes a l’església; acte seguit es va procedir a l’encesa de foguerons, tres en total, amb molt bon ambient. Algun d’aquests focs encara fumejava de bon matí del diumenge.  Aquest dia, cap a les 12, tengueren lloc les beneïdes, amb menys cavalls i manco participació que altres anys. Per contra, s’incrementà el nombre de carretons i, fins i tots, hi va haver una carrossa! Es beneïren cans i cavalls, i inclús un moix.

Image

   Després de les beneïdes hi va haver jocs eqüestres, com les corregudes de cavalls amb enganxada d’anelles, que ja fa una sèrie d’anys que es den a terme amb molta acollida per part de la gent.

ImageImage

   També cal comentar que va aparèixer un dimoni, presència molt agraïda pels veïns, ja que donà un toc de color a la festa. Alguns residents trobaren a faltar la presència d'una representació de l’Ajuntament, i així mateix es comentà que aquesta institució podria haver col·laborat més, per exemple posant la música o potenciant aquesta festa d’alguna forma, fent-ne publicitat com es fa amb la de Cala Rajada. Els residents de Canyamel no poden comptar amb aquestes coses, ja que malgrat no haver tingut mai un ajuntament que es preocupàs pels residents tant com aquest –basta veure les obres de millora que estan fent al torrent- encara queda molta feina per a fer perquè els habitants de Canyamel ens puguem sentir apreciats al mateix nivell  que els de Capdepera o Cala Rajada.
 
ImageImage

   Però no vull acabar aquest a crònica d’una forma trista..., estam de festa! Visca Sant Antoni. Ens veiem l’any vinent a Canyamel!

Image