Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2232
Aquesta edificació ha de substituir la que acull l'antiga llotja i l'antic bar Marítim


 

Aquest dijous 22 de febrer, Ports de les Illes Balears ha tret a exposició pública per trenta dies hàbils el projecte bàsic del que ha de ser el nou edifici mutiusos del moll de Cala Rajada. Cal recordar que la reforma del nostre port consistia en dues fases, una ja acabada, de reforçament del mur, i una altra, aquesta que s'acaba de pùblicar, de substitució de l'antic edifici on hi havia l'antiga llotja i el Bar Marítim per un de nou més modern.

Clica per veure la memòria del projecte

El pressupost d'execució puja a 1.767.333 € (sense IVA) i comptarà amb una planta baixa i una planta primera. A la planta baixa, de 361 m2, està previst que hi hagi la cuina i el magatzem de la cantina, quatre punts de venda de tiquets de les golondrines, sis petits espais per a magatzems, banys i un porxo per fer ombra a la zona de la venda de tiquets. A la planta primera, de 343 m2, hi haurà la cantina, amb una terrassa.   

Un aspecte que ens ha cridat l'atenció és que el projecte també preveu la instal·lació de bancs, tendals per fer ombra i arbres a l'espai on es celebren les Festes del Carme. Volem pensar que es presentaran al·legacions dins aquests trenta dies per aconseguir que quedi un espai lliure suficient per poder seguir celebrant concerts o la missa del Carme, entre altres esdeveniments.



Pel que fa al tipus d'arquitectura i a l'estètica, sembla moderna, i no sabem fins quin punt casarà amb l'estètica de l'edifici dels tenyidors. En qualsevol cas, diuen que sobre gusts no hi ha res escrit, i aquí cadascú tendrà la seva opinió.


Clicla per veure els plànols del projecte