Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 627
També es realitzaren diverses xerrades destinades als treballadors i a les empreses.


D’èxit se pot qualificar la primera edició  d’aquesta fira que pretén posar en contacte els empresaris amb els treballadors que volen accedir a un lloc de treball, bé perquè no en tenen i el cerquen o perquè volen canviar. Han participat 31 empreses amb activitat a Capdepera de distints sectors, amb especial rellevància de  l’hostaleria.

Les persones interessades en trobar feina van tenir l’oportunitat  de poder conèixer de primera mà les ofertes laborals que poden trobar en el nostre municipi i fer les inscripcions o deixar els seus currículums una vegada passada l’entrevista personal, i així poder optar als llocs de feina que s’oferien.

Per la seva part els 31 empreses participants han pogut tenir contacte directe amb les persones del municipi interessades en les seves ofertes laborals i poder cobrir les vacants que puguin tenir en els mesos vinents.

 

La passada temporada el mercat laboral del nostre municipi va tenir dificultats per cobrir les places ofertades, especialment en el sector de l’hostaleria, però no var ser l’únic amb dificultats.
 

Durant la jornada es van dur a terme dues dinàmiques destinades als treballadors i a les empreses. Una anomenada "Estratègies per a la cerca d'ocupació, i tu sembres la teva recerca d'ocupació" i l'altra "Eines pràctiques per a atreure i retenir el talent", dinàmiques impartides per Lisa Laliscia i Fina Montoro de l'empresa Schôolers.
 

Aquesta ha estat una iniciativa de la regidoria de Turisme. N’Agripina Rocha responsable de l’àrea ens ha comentat que valora positivament el desenvolupament de la jornada “L’acollida d’aquesta fira ha estat molt bona, tant a nivell d’empreses com de la gent que cercava feina. Va haver molt de públic i se van crear sinèrgies entre empleats i empreses. Va ser una trobada de gent del municipi que vol cercar feina i de gent que vol canviar de feina”. També valora positivament la varietat d’ofertes ja que han participat “el petit comerç, hostaleria, restauració, empreses de construcció, llanterners, electricistes…”. Lamenta que han hagut empreses que no han pogut participar, però insisteix en valorar l’experiència com a molt positiva, “... i s’han pogut lliurar currículums i inclús s’han donat algunes contractacions”.

Per la seva banda l’Associació Hotelera de Capdepera , en paraules de la seva presidenta Maria Antònia Moll, també valora molt positivament la iniciativa que per primera vegada ha organitzat l’Ajuntament de Capdepera en el Cap Vermell “... aquest esdeveniment s’ha desenvolupat d’una manera molt exitosa  amb un resultat molt positiu. Sabem que és molt complicat organitzar un esdeveniment sense cap precedent anterior però el resultat va ser molt bo i encoratgem a l’ajuntament a seguir organitzant-lo en els propers anys, impulsant-lo i millorant-lo en posteriors edicions”. La participació hotelera va ser molt alta “Per la meva part vull donar les gràcies a tots els hotelers que se van implicar des del primer moment i quedà manifest que nosaltres estam contents amb aquesta iniciativa i la vam recolzar. Don l’enhorabona a l’Ajuntament i especialment a la regidora de Turisme, n’Agripina Rocha, que ha fet una feinada perquè tot sortís endavant”.