Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 457



Al Centre Cap Vermell se va constituïr la Taula Local de Coordinació per a l'abordatge de les violències masclistes. A l'acte hi ha assistit la batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer, la regidora de Benestar Social, Mireia Flaquer, per part del Consell de Mallorca, Maria Garrido i d'IBDona del govern de les Illes Balears, Catalina M. Salom i els representants de l'equip de govern de l'Ajuntament, membres de les àrees de Benestar Social i Joventut, Policia Local de Capdepera i Guàrdia Civil.

Aquest òrgan servirà com a mecanisme per donar compliment al mandat legal de fomentar vies permanents per prevenir i abordar eficaçment les violències masclistes amb l'objectiu de desenvolupar accions dirigides a millorar la resposta institucional a tots els nivells i també promoure i crear els recursos de suport dins l'àmbit local, i continuar perfeccionant els protocols d'actuació i de comunicació entre els diferents agents amb la finalitat d'evitar la revictimització secundària i millorar la confiança de les víctimes en les institucions.

La batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer ha volgut remarcar la importància de lluitar conjuntament contra les violències masclistes i que el nostre municipi sigui un lloc segur per a totes les persones. Ferrer "farem tot el que estigui a les nostres mans i més per lluitar contra la violència masclista i defensarem a totes les dones que ho han patit, i no descansarem fins que això s'acabi d'una vegada per totes".

La Taula Local de Coordinació per a l'abordatge de les violències masclistes és un instrument operatiu de treball format per representants dels diferents àmbits professionals que dins el municipi estan implicats directament o indirectament en la lluita contra les violències masclistes.