Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 529

Fa uns dies anunciàvem la instal·lació d'un parc fotovoltaic a la bassa de Son Jaumell, amb una extensió de 10.000 m2.

 

Un cop revisat el projecte, que adjuntam al final d'aquesta notícia, hem pogut comprovar que els panells solars s'instal·laran damunt la superfície de la bassa, és a dir, damunt l'aigua. Tal i com s'explica en el projecte, la tradicional estructura metàl·lica d'ancoratge es substitueix per pontons o flotadors on s'hi instal·len els panells.

Segueix detallant el projecte que la fotovoltaica flotant ofereix una sèrie d'avantatges addicionals, ja que en estar tan a prop de la massa d'aigua, a una temperatura inferior que la mateixa superfície sobre el terra ferm, permet una refrigeració natural millorada.

No serà la primera instal·lació d'aquest tipus a les Illes Balears, ja que recentment se n'ha posat en funcionament una de similar a la bassa de Consell, i a banda de Capdepera n'hi ha de projectades a Inca, Santa Maria del Camí, Ariany, Artà, Ciutadella i es Mercadal.

D'aquesta manera sembla que no s'afegirà un nou impacte visual addicional al que ja ofereix la pròpia bassa. Estarem atents, per tant, a l'evolució d'aquesta instal·lació, tan novedosa a la nostra contrada.

clicau damunt la image per veure el pdf del projecte