Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 642

 


A Mallorca, i Capdepera no és cap excepció, en arribar a les acaballes d'octubre comencem elaborar els bunyols. Una tradició que no s’ha perdut del tot alhora que es barreja amb la celebració de les Verges ( 21 d’octubre), la Nit de les Ànimes  i/o Halloween (31 d’octubre) i Tots Sants (1 de novembre).

 

La celebració del dia de les Verges és tradicional a Mallorca i en molts de pobles encara se realitzen serenates i s’elaboren els bunyols, tot recordant la llegenda de Santa Úrsula i les 11.000 verges, martiritzades per defensar la seva virginitat.

A Capdepera fa anys que les escoles fan bunyols pels seus alumnes, be de la mà de padrines i mares que voluntàriament ensenyen com es fan els bunyols als nins i nines (per assaborir-lo més tard) o de les Associacions de Famílies d’Alumnes.

A s’Auba un bon nombre de mares i pares són els encarregats de cuinar els bunyols que després es reparteixen entre l’alumnat de tots els nivells.








Per la seva banda a s’Azinar són un grup de padrines les que mostren a cada aula d’Infantil com s’elabora la massa i després els cuinen per a tota l’escola.









A l'IES de Capdepera, l'AMIPA també n'han fet bunyols, en aquest cas a benefici del viatge d'Estudis de l'alumnat de 4t d'ESO.

D’altra banda a les associacions de la gent gran “Sol Naixent” i “Ca Nostra” també tenen la tradició de fer-ne bunyols pels seus associats i gaudir d’una vetllada plegat.









Ens han comentat que tots, cada un amb la seva recepta particular, eren d’allò més bons. Bon profit!