Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 639
Les visites als centres tenen la finalitat de conèixer de primera mà els demandes i recollir informació per a el·laborar un pla d’infraestructures dels centres educatius de les Illes Balears


 

Dimecres, 18 d’octubre, el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, acompanyat del gerent de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), Mateu Suñer, va visitar els centres escolars del municipi de Capdepera en la primera de les visites que es realitzen a l’illa de Mallorca. Des de la Conselleria d’Educació i Universitats s’estan visitant tots els centres educatius de les Illes Balears per a elaborar un pla d’infraestructures. De fet, ja s’han visitat els centres de l’illa de Formentera i s’han iniciat les visites a les illes de Menorca i Eivissa.

La visita va començar a l'IES Capdepera i després s'han traslladat fins al CEIP S'Alzinar i el CEIP S'Auba amb la intenció de conèixer de primera mà les instal·lacions educatives i les seves necessitats. 

A Capdepera, el conseller Antoni Vera s’ha reunit amb els equips directius de l’IES Capdepera, del CEIP s’Alzinar i del CEIP s’Auba acompanyat  per la batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer, amb el regidor d'educació de l'Ajuntament de Capdepera, Sergi Viejo i la regidora de joventut, Agripina Rocha.



La visita al municipi s’incià a l’IES Capdepera on visità les dependències de l’IES. S’ha acordat posar en marxa un pla pilot educatiu conjuntament amb l’Ajuntament de Capdepera per a pal·liar conductes greument perjudicials per a la convivència i així garantir el suport dels aprenentatges bàsics dels alumnes en situació de risc social. També s’ha comentat la necessitat d’ampliació de l’edifici.





 A s’Alzinar també ha visitat les instal·lacions, aturant-se en l’edifici tancat, el menjador escolar i les aules modulars instal·lades al pati de s’Alzinar. L’equip directiu  ha exposat alguns problemes del centre que passa per la rehabilitació del bloc B, incrementar el nombre de tècnics educatius o millorar deficiències de les aules modulars.


 

El tema de la rehabilitació del bloc B és el que ha centrat les inquietuds de l’equip directiu. Els representants de la Conselleria d’Educació i Universitats  han comentat que externalitzarà el projecte per reforçar l’estructura del CEIP S’Alzinar de Capdepera. Al CEIP s’Alzinar es posarà en marxa la redacció tècnica necessària per externalitzar de manera prioritària la redacció del projecte de reforç estructural del centre per tal de poder obrir el bloc B de la infraestructura educativa clausurada d’ençà l’any 2021. Però no s’han donades dates concretes de finalització de les obres, que duran un procés llarg per recórrer els tràmits administratius necessaris: redacció projectes, estudi econòmic, licitacions i l’execució, unes obres que se preveuen complicades.

S’han compromès donar-li la màxima prioritat i iniciar la redacció del projecte, però no han concretar dades. Si tots els terminis se compleixen puntualment, segons el procés administratiu encara poden quedar dos cursos  perquè es pugui tornat a usar les aules de l’edifici tancat des del curs 2021.

 

La visita ha acabat al col·legi s’Auba, on s’ha visitat les instal·lacions i ha escoltat les demandes del centre de la mà del director, Joan Jofre. Recordem que el centre s'Auba té un elevat nombre d'alumnes a cada aula i necessita una ampliació. Per poder a dur a terme la necessària ampliació l'ajuntament hauria d'adquirir uns terrenys adjacents i posar-los a disposició de la Conselleria.