Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 916
 "Estimam Capdepera i el nostre compromís també hi ha de ser quan les coses van mal dades. Si ens necessiten, hi hem de ser. No podem entendre la política i el compromís social d’una altra manera. No sabem que ens oferirà el futur, però, si ens hem d’equivocar, preferim fer-ho treballant per al nostre poble que sense fer res."


 

L'Assemblea de Més per Capdepera es reafirma en la seva posició davant l'executiva del partit i insisteix en demanar autonomia per poder pactar i entrar en el govern de l’Ajuntament de Capdepera. Amb una extensa “CARTA A L’EXECUTIVA DE MÉS PER MALLORCA” (que reproduïm al final d’aquest escrit) manifesten  Una decisió ferma i amb un suport aclaparador de l’assemblea” deixant clar des d’un principi el seu posicionament, rebutjant alhora la proposta de l’executiva que si es fa el pacte que se faci com a regidors “no adscrits”.

Recorden a l’executiva que la decisió  d’entrar en el govern municipal, pactant amb el partit Popular de Capdepera, és una decisió elaborada durant aquests mesos, meditada i debatuda en el si de les assemblees dutes a terme. Assemblees que han tingut una gran participació i on s’han pogut debatre obertament els pros i els contres de la decisió de formar part del govern, mirant sempre en clau “municipalista” al cap i a la fi cada un dels regidors de Més per Capdepera han estat triat pels seus conciutadans per dur a terme el seu programa electoral municipal. 

I l’assemblea va decidir molt majoritàriament intentar arribar a un pacte “Tot i les evidents diferències ideològiques amb el PP, vàrem entendre que, per davant qualsevol altra qüestió, havíem de prioritzar el nostre poble i la nostra gent, els seus problemes i les seves inquietuds”.

Des de l’assemblea de MÉS per Capdepera tenen clar que MÉS per Mallorca és “el millor projecte pel nostre país, Mallorca”.

La carta signada per gairebé vuitanta militants i simpatitzants manifesta clarament que “No volem partir de MÉS per Mallorca. Per tant, davant aquesta situació que pateix el nostre municipi, els sota signants donam total llibertat a les nostres regidores i regidors perquè decideixin allò que creguin millor per Capdepera. Tendran el nostre absolut suport, facin el que facin. I si la decisió que finalment adoptin pogués incomplir algun dels mandats o decisions de l’Executiva de MÉS, manifestam que les conseqüències que se’n puguin derivar les entendrem dirigides a tota l’agrupació i, per tant, les assumirem en conjunt”.  

Amb aquesta carta l’agrupació de Més per Capdepera pren una decisió ferma, valenta i coherent amb el que ha estat la seva trajectòria, que ha estat recolzada ampliament per les urnes ja que es tracta de les poques agrupacions locals que pujaren en el nombre de votants i regidors.

No volem finalitzar aquesta carta sense fer una petició expressa: que es respecti la decisió que es prengui, sigui quina sigui. No reclamam un suport explícit ni l’assumpció de la decisió per part de l'Executiva. La responsabilitat la vol assumir la nostra agrupació. Simplement demanam respecte i autonomia municipal”. Amb aquest paràgraf acaba la missiva i li segueix el nom  llinatges dels prop de vuitanta militants i simpatitzants que la signen.


Aquesta és la carta enviada per l'assemblea de MÉS per Capdepera a l'Executiva de MÉS per Mallorca: