Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 631



El Servei de Biblioteques i Arxius del Consell de Mallorca ha organitzat a les dependències de l'Arxiu Municipal de Capdepera un curs sobre "La classificació de documents" impartit per Alfonso Diaz Rodriguez, arxiver del Principat d'Astúries, membre de la "Mesa española de trabajo de Archivos de la Administracion Local" i docent del Master d'arxivística de la Universitat Carlos III.

El curs, eminentment pràctic, està enfocat al coneixement de la classificació de les entitats documentals produïdes per les organitzacions públiques en l'àmbit de l'administració pública local.

Ha tingut lloc el dijous 16 de març de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. ; i el divendres 17 de 10 a 14 h amb una durada total de 12 h.

En el curs han participat un total de 23 professionals de l'arxivística dels diferents pobles de Mallorca. Els continguts han tractat temes com el disseny d'un sistema de classificació funcional, els criteris de classificació de documents, amb exemples pràctics en l'àmbit de l'administració local i s'han realitzat exercicis sobre el procés de classificació de documents.

Aquest curs ha contribuït a posar en valor les noves instal·lacions de l'arxiu del nostre municipi.

Les institucions i els arxius assistents han estat els següents: CIM, Andratx, Capdepera, Campos, Inca, Llucmajor, Manacor, Muro, Sa Pobla, Sant Llorenç, Santanyí, Son Servera i Valldemossa.