Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 933



El Parlament de les Illes Balears ha aprovat una esmena, presentada pel PSIB-PSOE i Més per Mallorca, per modificar la Llei d’Espais de Conservació Ambiental (LECO) en el sentit de permetre habilitar una zona d’aparcament en la zona de Cala Agulla. Cal recordar que l’ubicació proposta es troba en terreny rústic, i va ser consensuada per tots els partits amb representació a Capdepera i aprovada al ple de dia 4 d’agost de 2022.

Al final han votat a favor el PSIB-PSOE, el PP i  Més per Mallorca, desmarcant-se Unidas-Podemos, El Pi i Ciudadanos. Crida l’atenció que tant el Pi com Unidas Podemos hagin votat en contra malgrat formar part del consens local amb una sèrie de condicions. Podeu llegir el que publicàvem en el seu moment:  http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/placa-del-sitjar/30595-que-sera-del-parquing-de-cala-agulla.

Contra aquest acord s’han manifestat l’associació de veïns de Son Jaumell i el GOB. Davant  les crítiques el diputat Joan Mas “Collet” ha manifestat que davant les objeccions de veïns i ecologistes, durant l’elaboració del projecte i la tramitació mediambiental, tot recordant que l’aforament és menor que l’actual i posa un topall màxim, per tant se pot reduir.

Ara s’inicia el procés de tramitació que pot ser llarg tenint present que s’ha d’expropiar, declarar el projecte d’interès social, licitar el servei, .... De moment ha començat el compte enrere per clausurar el pàrquing actual que se situa a uns terrenys inclosos en una Àrea Natural  d’Especial Interés (ANEI) amb un expedient obert.


Accès al pàrquing durant l'estiu 22