Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 968


Dia 1 de novembre es celebra al nostre municipi la festa de Tots Sants, amb la visita al cementiri i el record dels difunts i el fenomen del Halloween.


Organitzat per l’Ajuntament de Capdepera i dinamitzat pe Sa Llosa Petita, dia 31 d’octubre, ser va celebrar una sèrie d’activitats infantils  “Nit de les ànimes”, a la plaça dels Pins.  Un bon grapat de nins i nines van participar en els tallers de maquillatge de Halloween, taller porta-espelmes i animació infantil.









Molts d’infants i adults ja anaven disfressata, per a celebrar Helloween pels carrers del municipi demanant llepolies i caramels. 


Dia 1 de novembre, el cementiri de Capdepera se va endreçar per rebre els visitants que, durant tot el dia van visitar les tombes, nínxols i capelletes decorades amb flors i imatges dels difunts des de dies abans. Per aquest motiu el cementiri va estar obert durant tot el dia. Enguany no hi havia restriccions per la COVID, però tampoc se van donar aglomeracions.





La jornada, assolellada i amb una temperatura molt amable, convidava a complir la tradició de visitar els familiars, amics i coneguts difunts.


 

A les 16 hores hi va haver una missa, a l’aire lliure, celebrada en memòria de tots els difunts, oficiada per Mn Xisco Bernabeu i Pere Orpí.







Enguany el homenatge que es fa al cementiri de Palma a les víctimes de la repressió franquista ha tingut un emotiu record a les Roges del Molinar al Mur de la Memòria del cementiri de Palma. Magdalena Nebot es va quedar amb 3 anys sense mare ni pare: van ser assassinats: "No s'ho mereixien. Ara desig que ens estimam tots. Per què ens hem de fer mal?"