Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1002



La tradició de fer bunyols (i menjar) bunyols per la festivitat de les Verges es manté viva. Tant a les famílies que segueixen la tradició i en alguns àmbits com les escoles, l'IES i els centres de la tercera edat.

Els participants del projecte Capdepera Integra van celebrar la festivitat de les Verges fent una bunyolada, com podeu veure a les imatges van participar de tot el procés i van gaudir d’un bunyols boníssims!

 


Al col·legi s’Alzinar, com cada 21 d’octubre, també van celebrar la festa de les Verges amb els tradicionals bunyols i enguany no ha estat una excepció. Així que setmanes abans l'alumnat se va posar per feina: investigant la festa han descobert la importància no sols dels bunyols sinó també de la música, per això han après i recordat cançons com: "Avui són les verges" o "Clavelitos". L’alumnat d’Infantil ha cercat la recepta del dolç;  l’alumnat de cinquè ha calculat la quantitat de cada un dels ingredients per poder-ne menjar tots/es i ha fet decoracions per a la festa; L’alumnat de 3r ha fet uns grans plafons amb la recepta perquè tots/es la poguem consultar i ha anat, juntament amb l'alumnat d'infantil, a comprar tots els ingredients! Com veis, ha estat una gran celebració gràcies al treball conjunt de grans i petits! I també, gràcies a l'ajuda indispensable de les padrines!



 









El col·legi s’Auba també ha organitzat una gran bunyolada. Membres de l’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) amb la col·laboració de les padrines de l’alumnat han cuinat bunyols per a tot l’alumnat, que han pogut veure com es feien i tastar-los a les aules. Com sempre ha estat una festassa en la que no han faltat les cançons.













A l’IES Capdepera ha estat l’AMIPA qui ha organitzat la bunyolada amb la col·laboració dels alumnes de 4t d’ESO, que  han venut els bunyols durant l’esplai (per cert, amb gran èxit) als alumnat.
 







Qui tampoc deixen la tradició de banda són les associacions de la Tercera Edat de Capdepera i Cala Rajada. En els seus locals socials van organitzar bunyolades, a preus simbòlics, pels seus associats.

Club Sol Naixent:



Club Ca Nostra:





Tots han coincidit en comentar que enguany han sortit boníssim, cosa bona de creure tenint present l’experiència dels qui pastaven i feien els bunyols. Molts d’anys!