Els alumnes gabellins evitaran així els desplaçaments a Palma, i el Conservatori Professional de Música de Manacor s'enriqueix amb la seva assistència.



L'Ajuntament de Capdepera i l'Ajuntament de Manacor han signat un conveni pel qual l'alumnat del Programa d'Ensenyaments Professionals de l'Escola Municipal de Música de Capdepera s'ha adscrit al Conservatori Professional de Música de Manacor. Gràcies a aquest conveni es facilita la mobilitat de l'alumnat gabellí, que així evita haver de desplaçar-se fins a Palma per a poder accedir als nivells d'ensenyament professional, a més d'equiparar els drets de l'alumnat de l'Escola Municipal de Música de Capdepera amb els de l'alumnat del Conservatori Professional de Música de Manacor. Un altre benefici d'aquest conveni és que els alumnes de Capdepera a partir d'ara també podran tenir un llibre de qualificacions, el que significa que tendran el mateix estatus que la resta d'alumnes de les Illes Balears.

El regidor d'educació, Agustí Nebot, ha mostrat la seva satisfacció perquè aquest acord «escurça els desplaçaments als alumnes de Capdepera, que no han d'anar fins a Palma, i facilita als alumnes de Capdepera a l'hora de realitzar les assignatures grupals, perquè no és el mateix fer-les amb dos companys que amb deu, el que contribueix al desenvolupament dels estudiants».

El Conservatori Professional de Música de Manacor imparteix ensenyaments elementals de música (quatre nivells) i ensenyaments professionals (sis nivells), dansa contemporània i ballet.