Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1175
La cimentació va a bon ritme, emprant maquinària pesant


Ja han començat les obres del que serà el nou Arxiu municipal al carrer Ciutat. Unes obres que ja aixecaren polèmica en l'adquisició de les cases i el seu enderrocament. Partits de l'oposició han qüestionat la seva idoneïtat i la despesa que suposarà aquest projecte en temps d'incertesa econòmica per mor de la crisi de la COVID-19.



Per la seva banda l'equip de govern, en boca del seu batle, defensen aquesta actuació tant econòmicament (compra i enderroc de les cases) així com la seva necessitat. 





El fet és que les obres avancen amb bon ritme. S'ha hagut de modificar el trànsit i aparcaments en alguns carrers, així el carrer Esparraguera ha quedat d'un sols sentit (ascendent) quedant dos carrers  seguits de pujada (Alzinar i Esparraguera) sense cap de baixada en devers 300 metres. El carrer Ciutat ha quedat sense aparcaments per permetre el pas dels camions.



Una obra d'aquestes característiques, amb enderrocaments i ús de maquinària pesant i sorollosa, ha provocat molèsties (pròpies de totes les obres) i queixes, especialment de renous durant el temps que es picava per a fer la cimentació de l'edifici. Uns veïns afectats, i suposem que molestos amb els renous, ens han dit que treballadors de les obres els havien comentat que les màquines treballaven uns dies o altres i començaven a picar a una hora o altra segons si el "veïnat" contigu  tenia "clients la seva vivenda vacacional". Afirmacions que, sense dubtar la seva veracitat o no, ens resulten mal de creure. El cert és que durant uns dies (normalment a principi de setmana) picaven el terra i feien un gran caramull de roques, que eren retirades pels camions durant un parell de dies a final de setmana. 





Altres veïns ens ha comentat que els operaris de l'empresa constructora fa una feina molt acurada i "diligent" (aquesta ha estat la paraula), ja sigui muntant la grua (ben visible a tota Vila Roja) o encofrant inclús durant els dies de pluja. Una vegada passada la fase més molesta, pels renous, esperem que el temps que queda es minimitzin les molèsties als veïnats.





Sembla que hi ha la intenció de complir amb el terminis prevists que, si no  ho  tenim mal entès, acaben amb l'any. Ens han comentat que el trasllat es preveu fer per l'estiu que ve.