Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1489

Diumenge, després de molt esforç i compromís col·lectiu, avançarem a la "nova normalitat". Amb un Pla que compagina la seguretat sanitària i la recuperació econòmica i social.


Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat
BOIB 112, de 20 de juny de 2020




T'explicam algunes mesures d'aquest Pla:

▪ La mascareta serà obligatòria sempre que no es pugui mantenir un metre i mig de distància a la via pública i espais a l'aire lliure.

Serà obligatòria sempre en establiments comercials i en els espectacles culturals i esportius que se celebrin en espais tancats.

▪ Els aforaments de locals i establiments comercials per als quals no s'estableixin expressament condicions d'aforament, serà del 75%. Aquest màxim no s'aplicarà en establiments comercials de productes i béns de primera necessitat (supermercats, farmàcies, bugaderies...).

▪ Les festes populars, revetlles, sopars a la fresca, etc. podran reprendre la seva activitat a partir de dia 1 de juliol.

S'hauran de fer en les mateixes condicions que els d'esdeveniments i espectacles culturals i el públic o assistents hauran d'estar asseguts.

▪ Els recintes i establiments destinats a esdeveniments públics i activitats culturals podran desenvolupar la seva activitat en aquestes condicions:

- Públic assegut.
- Màx. 75% aforament.
- Màx. 300 persones a espais tancats
- Màx. 1.000 persones a l'aire lliure.

▪ Oci nocturn: podran obrir les sales de festa, sales de ball, discoteques, cafès concert, clubs i bars de copes amb un aforament inferior a les 300 persones (més de 300 persones no poden obrir).

Ho poden fer en aquestes condicions: sense zona de ball, posant-hi taules i els clients asseguts.

▪ A Magaluf, West End de St. Antoni i determinades zones de la Platja de Palma es prohibeix l'obertura de tots els locals d'oci nocturn que, això no obstant, sí que podran obrir les seves terrasses (màx. 100 persones assegudes). També es permet l'activitat de bars i restaurants.

▪ Aforaments:

- "Party boats": prohibides.
- Zones comunes d'hotels i allotjaments turístics: màx. 75% aforament.
- Zones comuns de centres i parcs comercials: màx. 50% aforament.
- Cinemes, teatres, auditoris, etc: màx. 75% d'aforament i butaques preassignades.
- Vetlles i enterraments: màx. 70 persones a l'aire lliure i 30 en espais tancats.
- Llocs de culte: mascareta a l'entrada i la sortida i no es permet l'ús d'aigua beneïda.
- Cerimònies nupcials: 75% d'aforament, màx. de 250 persones a l'aire lliure i 150 en espais tancats.