Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1804



Seguim amb el confinament, ara gairebé total, amb la perspectiva de modificació perquè s'autoritzi anar a fer feina alguns sectors. El proper dilluns se modificarà el confinament per permetre certa activitat econòmica, malgrat tot s'insisteix en la necessitat de prendre mesures de protecció com ara l'ús de mascaretes, mantenir la distància de seguretat i molta higiene. 

En els nostre municipi seguim amb les tasques de desinfecció, especialment als nuclis urbans, i el control de la mobilitat per comprovar si s'ajusta a les situacions permeses per la Situació d'Alarma.


Protecció Civil de Capdepera segueix circulant pels carrers del municipi amb música i qualque ball. Tothom, nins i grans, esperen la seva arribada que animi durant el confinament que és especialment llarg i difícil pels infants. 

Imatges de Gonzalo Buteler/ Mallorca Shootings

 




També s'ha fet com una mena de rutina, en el bon sentit de la paraula, sortir a fer mamballetes a les 20 hores. En aquest moment la policia local fa sonar les sirenes i circula per distints punts del municipi mentre la gent surt als balcons i portes de les cases. La policia agraeix a la població ela seva actitud: " El departament de la Policia Local Capdepera vol expressar el seu agraïment a totes les persones que cada dia els animen a continuar fent feina pel poble. Volem també donar les gràcies a tots els que ens feis arribar els vostres dibuixos i regals. Moltes Gràcies a tots i totes".





El departament de policia ha volgut fer un regal per als més petits de cada casa, han preparat un entreteniment per ells ""Ara ja podreu retallar, i muntar els #cubecraft dels vehicles d'emergència."



En aquest sentit l'Ajuntament ha fet un advertiment recordant  que no s'ha d'aprofitar per sortir al carrer "  AVÍS IMPORTANT. Els vostres aplaudiments de cada dia, animen i ajuden a dur el confinament millor. Demanam per favor, aplaudiu des dels balcons, finestres o de la porta de casa, però no sortiu al carrer a fer-ho. Moltes gràcies" . Esperem que se compleixi el confinament el millor possible, ja que hem fet aquesta llarga estada a casa cal fer-ho bé.

No velem deixar de fer una menció especial al col·lectiu de Treballadors i Treballadores Socials que estan en primera línia, atenent des dels hospitals, centres de salut, des dels Serveis Socials .... Tantes situacions que no es podrien solucionar sense incidir en la part SOCIAL essencial en aquesta crisi: Majors sols, Ajudes Domicili, VVG, gestions hospitalàries, burocràcia necessària, dependències, població per sota de llindar de la pobresa, col·lectiu sense sostre, un llarg etc al que se li uneix treballar amb la població més afectada amb aquesta Covid -19. Ànims i gràcies!!

També cal recordar que el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Capdepera, va llançar una proposta per fer mascaretes a casa. Aquesta tasca ha estat realitzada per voluntaris i els Serveis Socials els arrepleguen. "Si alguna persona, o entitat necessita mascaretes, pot sol·licitar-les per whatsapp al telèfon de serveis socials al telèfon 679877050 i gestionarem l'entrega". El departament de Serveis Socials agraeix el gran esforç a tots els voluntaris que col·laboren en la confecció de les mascaretes gabellines.





Sabem que hi ha altres persones que fan mascaretes a casa  i les reparteixen entre amics i veïnats, o  a entitats que les sol·liciten o les duen a  llocs oberts per distribuir-les.

Us deixem un vídeo, que hem trobat  per "youtube" ben divertit que mostra una visió  "positiva" de quedar a casa amb els nins. És del grup Xiula i els Confinats. Esperem que us agradi.


Com hem dit dia 13 d'abril tornarem a la situació prèvia al confinament estricte.  Aquest és un resum rebut d'AMIC, eleborat per la  PIMEC, el publicam per si us poden ajudar.

El pròxim dilluns, 13 d’abril, s’aixeca la restricció laboral decretada el passat 29 de març i, per tant, moltes empreses podran tornar a l’activitat. Això no obstant, cal recordar que hi ha equipaments i activitats que continuen suspesos, d’acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19.

A continuació, recordem els equipaments i activitats que han de romandre suspesos i tancats al públic:


Esplai i diversió:


Culturals i artístics:


Altres recintes i instal·lacions:


Esportius:


Espais oberts i vies públiques:


Activitats recreatives:

De ball:


Jocs i apostes:

 

Culturals i d'oci:

 

Bars especials:


D'hostaleria i restauració:

Així mateix, es recorda que l'article 10.1 del  decret  estableix que se supèn l'obertura al  públic dels locals i establiments minoristes, a excepció dels establiments comercials detallistes d'alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, establiments farmacèutics, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, combustible per a l'automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies. Se suspèn qualsevol altra activitat o establiment que segons el parer de l'autoritat competent pugui suposar un risc de contagi.