Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1604
TV3 i TVE amplien els continguts educatius als seus programes infantils.
IB3 estrena un programa infantil pel caps de setmana 




 

IB3 televisió ha reorganitzat per la seva programació per tal de donar resposta a les necessitats actuals dels ciutadans, estrena un nou programa pels cap de setmana.  Els caps de setmana els infants tendran un nou espai a IB3 televisió per gaudir de continguts especialment fets per a ells. A partir d’aquest dissabte, IB3 emetrà un contenidor de programes infantils que ajudarà als més petits a entretenir-se.
Aquest nou espai s’emetrà els dissabtes i diumenges entre les 8 i les 9 i s’organitzarà a través de petites peces de Rupert i SamMaria Bimbolles, les minisèries d’animació Son Mai o Ramon Llull  i els programes de divulgació del patrimoni cultural i natural, Ucs, clics, grans i petits o Balears salvatge.
Després de l’emissió aquestes peces quedaran disponibles al canal de youtube   IB3Júnior.


Aquests són les novetats d'IB3. Mentre TVE i TV3 han potenciat els seus programes infantils amb continguts que puguin contribuir a l’aprenentatge dels alumnes .

 Pel que fa a TV3, Super3 ha incorporat propostes d’aprenentatge per als alumnes  través dels programes del canal Super3 i de diferents espais de Catalunya Ràdio i d'iCat. El canal Super3 continua ampliant així els seus continguts per acompanyar els súpers que aquests dies han de ser a casa. I a banda d'espais de participació com "Explica'ns les coses" de l"InfoK" o les "Superpropostes d'estar per casa". Catalunya Ràdio també col·laborarà per tal d'oferir continguts per als nens i nenes a través de les diferents plataformes de Catalunya Ràdio i iCat, que es concretaran els pròxims dies. A més, a través de les xarxes s'oferiran propostes específiques dels espais "Adolescents iCat" i "iCat Kids".

El canal Super3 proposa als centres educatius, als docents i a les famílies programes del Super3 que puguin contribuir a l'aprenentatge dels alumnes. Alguns d'aquests espais recomanats són "Una mà de contes", el programa de ciència "Dinàmiks", l'informatiu infantil i juvenil "InfoK", l'espai de cuina amb "Manduka" o el concurs d'anglès "Fish&Chips".

El Super3 ha estrenat el nou format digital "Avui aprenem", un recull de peces divulgatives sobre diferents àmbits, amb peces curtes on els súpers podran descobrir curiositats dels animals o relacionades amb el món de la natura, entendre alguns descobriments científics, jugar en anglès o descobrir fets curiosos de la història.  Aquestes propostes s'afegeixen a la programació especial que ofereix aquests dies el canal Super3 per acompanyar els súpers que són a casa amb continguts divulgatius i amb accions de participació.

 Miquel Piris en acció


Pel que fa TVE, la seva proposta educativa se centra en EduClan, una eina educativa per a les famílies durant el tancament dels centres escolars

Aquesta iniciativa ofereix recursos educatius de qualitat que complementen els seus productes d’entreteniment i esta coordinada pel Ministeri d’Educació i Formació Professionals, que compta amb la col·laboració de les principals editorials educatives que han seleccionat els seus millors materials educatius.

Els continguts s’agrupen en tres canals: EduClan 3 a 5 años, EduClan 6 a 8 años i EduClan 9 a 10 años. Les famílies podran trobar vídeos de les principals àrees curriculars :Ciencias Naturales, Ciencias Sociales, Lengua, Lógica y Matemáticas, Artística, Idiomas, Educación Física, Tecnologías o Convivencia.  Aquest nou canal comptarà amb més de 200 vídeos.

S’habilitarà una pàgina d’informació de projecte on se podrà trobar informació sobre les empreses participants, llistat de recursos, formularis per participar en EcuClan i un espai de suggeriments.