Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2417
Vent de 107Km/h i 60 l/m2 de pluja el diumenge. Un brancam d'un pi talla un carrer i protecció civil netejant el clavagueram.



Diumenge matí, abans que arribàs la tormenta un tècnic de l'AEMET la qualificava així: "Estamos a las puertas de un temporal mediterráneo contundente como pocos. Semejante gradiente barométrico va a montar un temporal marítimo de aúpa! No recuerdo un gradiente similar desde 2001. Y a eso habrá que sumarle la lluvia y la nieve..."







I efectivament, Les notícies que ens arribaven així ho confirmaven. Baixaren les temperatures i pluja tot el dia. Es suspengué la cavalcada, tot i les protestes que qualque cavallista. A les 15:30 es registrà al far una ràfega de 107Km/h., el vent més fort de les Illes.

Després d'una pluja intensa tot l'horabaixa, es produïren els habituals embossos dels embornals als carrers. I ja d'horabaixa-vespre caigué un brancam d'un pi al carrer Sant Andreu que tallà el carrer. Sols la prompta i diligent acció dels voluntaris de Protecció Civil de Capdepera que netejaren el clavagueram afectat i ajudaren a retirar el tronc del pi caigut, alleujaren i normalitzaren la situació.
AEMET senyala una pluja a Capdepera de 46 l/m2 el diumenge. Nosaltes, amb dades d'avui matí, de les 7 de diumenge a les 7 del dilluns hem registrat 60 l/m2












Pel que fa a l'estat de la mar, el tempopral ha afectat més a les zones de ponent amb ones de més de 9 metres. Avui continua l'alerta groga amb els riscos igual que ahir. Cap a l'horabaixa tendirà a minvar.




Les barques continuen al moll d'Alcúdia (foto AEMET)