Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1580
Es recolliren uns 120 quilos de plàstics



El passat dissabte, 23 persones voluntàries del GOB es desplaçaren fins a les cales de s'Arenalet des Verger i Sa Font Celada per a realitzar una neteja de litoral.
Aquestes dues cales verges de la costa artanenca presenten un grau de naturalitat i conservació molt elevat, i tenen una baixa presió d'ús públic gràcies a la distància que les separa de les carreteres i camins transitables amb vehicle particular. Per accedir-hi a peu, el camí més curt parteix de Cala Estreta, des d'on s'arriba després d'una hora i mitja de caminada. Tot i això, no es lliuren de l'arribada de residus des de la mar, majoritàriament plàstics.



Així, gràcies a l'esforç dels voluntaris es recolliren uns 120 quilos de plastics, formats majoritàriament per objectes petits i bocins d'envasos, pel que la feina realitzada va ser molt important.

Les bosses dels residus arreplegats seran transportades fins al punt verd d'Artà gràcies a la col·laboració del Parc natural de la península de Llevant. Recordem que en aquests moments el parc natural es troba en procés d'ampliació, i dins l'àmbit a incorporar també es troben incloses les cales que es varen netejar dissabte.



Aquesta actuació s'emmarca dins el programa de voluntariat que ha duit a terme enguany el GOB a Mallorca, Menorca i Eivissa amb el suport de la Fundación Biodiversidad, Ministeri per a la Transició Ecològica.