Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2850

En Miquel, a banda de la seva intensa activitat social, deixarà un buit mal d’omplir, com el que deixen només aquelles persones que han estimat molt el seu poble i que, igualment, tant s’han fet estimar.

En Miquel ens ha deixat i la seva és una pèrdua d’aquelles que són sentides, perquè deixen un buit mal d’omplir enmig de la societat on han capllevat. En Miquel Garau ha fet poble i poques són les activitats on la seva presència no s’hagi fet notar. L’hemeroteca mateixa de Cap Vermell és un bon testimoni d’aquestes activitats que es Bessó va desplegar, sempre de manera generosa i desinteressada.

De jove, el recordam recollint obra de pauma, de casa en casa, en el que va ser la seva activitat professional. Ha estat un bon conversador i gran coneixedor de Capdepera i el seu passat, sempre interessat pels temes culturals del poble. El tenim igualment  present tocant la caixeta, amb la Banda de Música, per places i carrers del poble i tenim referències de la seva activitat teatral. I a partir d’aquí, en Miquel ha estat pertot: en el C.E.Escolar, com a directiu, o a la directiva de l’associació de la Tercera Edat de Capdepera, membre que fou del Patronat del Castell, puntal de l’Obreria de Sant Antoni, cantaire de la Coral Gabellina... En aquesta darrera activitat, tots els que vàrem tenir ocasió d’escoltar-lo sabem quin gran baríton va ser es Bessó, amb una veu poderosament agradable i que segurament hauria merescut una major projecció més enllà de Capdepera. En Miquel Garau va ser un home de profundes conviccions religioses i sempre va estar a prop de la parròquia de Sant Bartomeu com a dinamitzador de les celebracions més significatives.
 
Aquest passat dijous el vam acomiadar, en el cementeri, i molts recordàrem que varen ser molt pocs els difunts del poble als quals en Miquel no acompanyàs, en el seu enterrament, al costat de la família i els amics. I quan ningú altre ho feia, ell sempre encetà un parenostre en aquell últim moment, davant la tomba. Per tant, bé es mereixia que en les seves exèquies la presència d’amics fos massiva, com així va ser.

Ho dèiem al principi i ho reiteram, en Miquel Bessó, a banda de la seva intensa activitat social, deixarà un buit mal d’omplir, com el que deixen només aquelles persones que han estimat molt el seu poble i que, igualment, tant s’han fet estimar. Descansi en pau.