Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1953


 

Operaris del servei d'explotació de platges varen trobar el passat 25 de juny el cadàver d'una tortuga marina a la platja de Canyamel. Immediatament, el Servei de Salvament ho va comunicar a la Fundació Palma Aquàrium, actual entitat responsable de la recuperació i monitoreig de les tortugues marines a les Balears, que va enviar un del seus tècnics per a la seva retirada i posterior anàlisi.

L'animal era una exemplar relativament adult de Caretta caretta, espècie coneguda habitualment com tortuga boba i comuna al Mediterrani, tot i que es considera com vulnerable en el Catàleg Balear d'Espècies Amenaçades. L'autòpsia permetrà conèixer la causa definitiva de la seva mort, tot i que, com va remarcar l'especialista «les tortugues marines suporten habitualment tot un cúmul de factors negatius en la seva supervivència (ferides per arts de pesca o embarcacions, ingesta de plàstics i cossos estranys, malalties, etc...) que combinats, acaben provocant la seva mort».

Es recorda que en cas de trobar alguna tortuga o qualsevol altre animal marí es comuniqui al Servei de Salvament de la platja o directament a l'112, perquè els tècnics especialistes es puguin fer càrrec de la situació.