Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2359
L'home, de 88 anys, va confessar que va tocar a la menor





Hem llegit al Diario de Mallorca que l'Audiència de Palma ha condemnat aquest dilluns a dos anys de presó un home de 88 anys per abusar sexualment d'una nena de vuit anys, una antiga veïna, en una botiga a Cala Rajada, a Capdepera, l'octubre de 2017.

L'octogenari acusat ha reconegut els fets davant la secció primera. S'ha declarat autor d'un delicte d'abús sexual. La sala li ha apreciat la circumstància atenuant de reparació del dany, ja que ja ha pagat mil euros en concepte de responsabilitat civil.

Després de confessar els càrrecs, la presidenta del tribunal ha dictat sentència 'in voce' contra l'ancià. Li ha imposat dos anys de presó, cinc anys de llibertat vigilada amb la condició que realitzi un programa d'educació sexual, una indemnització de mil euros, que ja ha abonat, i la prohibició d'aproximar-se i comunicar-se amb la víctima durant sis anys.

L'encausat, que inicialment s'enfrontava a una petició de pena de quatre anys de presó, no ingressarà a la presó perquè l'Audiència de Palma li ha suspès la condemna per un període de tres anys en el qual no podrà delinquir i amb la condició de que realitzi un curs d'educació sexual.

Els fets es remunten al matí del passat 13 d'octubre de 2017 quan el octogenari, que no té antecedents penals, es va aprofitar que coneixia una nena de vuit anys per haver estat veïns i li va proposar fer una passejada i portar-la a un basar on li compraria una joguina de fer bombolles a Cala Rajada, a Capdepera.

Un cop a la botiga i mentre la menor triava el regal, l'acusat la va abraçar i li va tocar el pit i la zona genital mentre li deia que l'estimava. En sortir del comerç, l'ancià i la nena es van anar per camins diferents. La perjudicada va relatar el que havia passat a la seva mare aquella mateixa nit.

El tribunal ha suspès aquest dilluns la condemna de presó a l'octogenari en tenir en compte que es tracta d'un delinqüent primari, la indemnització ja ha estat pagada i la pena imposada és de dos anys de presó.