Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1817

 

Dilluns, 1 d’abril, el centre de s’Alzinar  va celebrar una jornada de portes obertes en horari escolar. La finalitat d’aquesta jornada és mostrar a pares, mares i  comunitat en general què es fa  a les aules del centre i a les activitats extraescolars.

En aquesta jornada ha estat possible gràcies a l’implicació de l’alumant; de l’equip docent (amb l’equip directiu al capdavant); de l’AMIPA ; del bidell i netejadores; servei de cuina;  institucions com l’escola de Música i l’Ajuntament; i col·laboradors individuals.

En general l’esdeveniment va ser tot un èxit tant per la participació de pares i mares (i padrins i padrines), com per l’objectiu de fer visible la feina que es fa a les aules del centre.

A les onze va haver l’arribada dels visitants ( una bandeta de nins i nines del centre l’amenitzava) al menjador del centre on la directora els donà la benvinguda i mostrà un vídeo amb imatges d’algunes activitats del centre. Els alumnes de cuina i restauració de l’IES Capdepera prepararen una picada.

Primer se va fer un recorregut per les aules de Primària. A cada aula hi havia tallers i activitats dels projectes que realitza el centre com ara matemàtiques, medi ambient, escacs, geometria, estels, lectura compartida, contacontes amb tablets, viatge d’estudis, Frida Kahlo, passaparaula... Alguns pares s’afegiren a les activitats que feien els alumnes i col·laboraren amb els infants a fer la feina que realitzaven. D’altres feren un recorregut per totes les aules rebent explicacions del que as feia a cada classe.

Un aspecte important va ser la presentació del projecte de Música del centre amb l’escola de Músic, anomenat “tres pistons” que ha tingut repercussió a la premsa illenca i del que ja parlàrem a Cap Vermell.  Alguns alumnes presentaren els projectes de l’hort escolar, la peixera i els plàstics a la mar.

Els passadissos i aules estaven decorats amb una selecció de treballs, maquetes, murals... fets durant el primer i segon trimestre.

Més tard, devers les 12’30, va tocar el torn d’Educació Infantil. Els passadissos estaven decorats amb murals on mostraves activitats fetes pels alumnes (excursions, tallers, hort, cuina...). A les aules hi havia preparades activitats dels tallers que es fan a Infantil durant tot el curs que són: Dramatització, llums i ombres, experimentació, manipulació, pintors i Llengua.

La jornada acabà al pavelló esportiu amb una exhibició d’activitats extraescolars organitzades per l‘AMIPA: acrobàcies, dansa i  Hip-hop.



La direcció del centre ens ha comentat que estan molt contentes de com s’ha desenvolupat la jornada i vol agrair  a tots els qui l’han feta possible (professorat, alumnes, AMIPA, personal no docent... ) i a tots els qui van venir al centre a veure (i fer) que fan els seus fills i filles a les aules de s’Alzinar.

Com hem dit, una jornada molt especial que ha obert l’escola a tota la comunitat educativa. Us mostrem algunes imatges de les feines presentades: