Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2015
Com a novetats d’enguany, s’han organitzat una gran paella i una gimcana al capvespre



La IV Fira de l’Esport Capdepera Activa va acollir el passat dissabte  molts de nins i nines, acompanyats dels seus pares, que volgueren conèixer i provar les diferents modalitats esportives que es poden practicar al municipi. La fira es planteja com una mostra dels clubs i entitats dedicades a l’esport i la salut en el municipi.

 

Al llarg del matí  de dissabte, 30 de març, en el complex esportiu Es Figueral, es van donar cita els Clubs de Capdepera, cadascun dels quals va muntar una parada informativa i  alguns van preparat activitats per conèixer molts dels esports que se practiquen en el municipi. I  no només bàsquet o futbol, com a esports amb major nombre d’inscrits, sinó també judo, triatló, natació, ball, volei, atletisme, esports d’aventura, vela, tennis, salvament aquàtic..., entre d’altres. També hi havia dues parades dedicades a la salut,  com ara la Residència Domus Vi de sa Font de sa Cala, les farmàcies de Capdepera i Cala Rajada i el Centre de Salut



Durant el matí també es van dur a terme una diada de bàsquet i una de futbol, classes dirigides per a adults i infants, jocs a la piscina, circuit vial, jocs inflables (boti-boti), tirolina i rappel, i tallers de manualitats per a nins i nines. I per acabar el dia, vol captiu amb globus des del camp de futbol.

 

La Fira d’enguany va incorporar dues novetats, per una banda, al mig dia es va preparar una paella per a 600 persones cuinada per Riceman Associació Festes d’El Carme, i després de dinar, la primera gimcana Capdepera Activa en la qual les proves van estar relacionades amb els esports que participaven a la fira i que va ser tot un èxit de participació. La paella també va ser un gran èxit, de fet no en sobrà gens (tan bona com ens tenen avesats). Igualment, hi hagué un servei de bar amb preus molt populars.

Durant la fira, el batle de Capdepera, Rafel Fernández, la directora general de Sanitat i Participació, María José Ramos, el regidor d’Esports, Pere Terrassa, i la resta de regidors de l’equip de govern van passejar pel recinte.


 

Com us hem vingut informant, aquesta és una iniciativa de la regidoria d’Esports dins el projecte Capdepera Activa, “un projecte que vol inculcar hàbits de vida saludable a tots els col·lectius i que aposta per un esport social dins el municipi”. La fira és un element més de les activitats organitzades en l’anomenat “Mes de l’esport gabellí”, que entre els dies 21 de març i 14 d’abril  ofereix un ample programa d’activitats esportives o relacionades amb l’esport, com diades, jornades formatives, classes dirigides gratuïtes...  Entre les jornades formatives destaquen les dels ponents Patricia Ramírez, psicòloga esportiva, i Josef Ajran, triatleta i ultrafondista.



Segons el comunicat de l’Ajuntament, aprofitant la fira, l’equip de govern “ ha posat”  la pista d’atletisme en la qual ahir es varen acabar les obres de reforma i millora”, aquesta obra ha comptat amb un pressupost de 312.693,28€” (dels quals 100.000€ es financen amb una subvenció del Govern de les Illes Balears, 162.465,46€ amb una subvenció del Consell Insular de Mallorca, i 50.227,82€ els aporta l’Ajuntament).  La pista d’atletisme que envolta el camp de futbol, s’ha pavimentat de nou i era una demanda dels tres clubs esportius d’atletisme i running que hi entrenen.



Us deixem algunes imatges de la Diada 2019: