Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2055
L’augment de la vigilància, punt clau per dur a terme aquestes actuacions

Una embarcació de pesca recreativa va ser interceptada, la setmana passada, pescant en una jornada en la qual no està permès fer-ho a la zona d’aigües interiors de la Reserva Marina del Llevant de Mallorca- Cala Rajada. Dos inspectors del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, amb el suport del servei de la reserva marina varen constatar, posteriorment, que l’embarcació no tenia llicència, que havia capturat un nombre d’exemplars superior a la quota permesa i que no s’havia tallat la coa als peixos.

L’expedient administratiu sancionador ja es troba a la Direcció General de Pesca i Medi Marí. Per a aquestes infraccions s’han incoat expedients sancionadors amb propostes de multes que oscil·len entre 601 i 6.000 euros.

Cal recordar que la Reserva Marina de Llevant de Mallorca- Cala Rajada (RMLL), creada el 2007, compta amb una àrea de reserva integral, una reserva parcial en aigües interiors (controlada pel Govern autonòmic) i una reserva parcial en aigües exteriors (controlada pel Govern de l’Estat), existint un conveni que empara la col·laboració entre ambdues administracions per la gestió de la reserva.



Segons el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, «l’increment de vigilància a les reserves marines va donant fruit». Mercant ha ressaltat que «des que, al setembre del 2017, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca va incrementar la vigilància a les reserves marines gràcies a un dels projectes finançats amb el fons de l’impost de turisme sostenible, s’han duplicat els efectius i mitjans de vigilància».