Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1889
 “El camí de sa Canova segueix tancat quatre anys després”












Ja fa més de quatre anys que Més per Capdepera va denunciar el tancament del camí de sa Canova per uns particulars. Aquest camí, que en el seu moment unia s'Heretat i Son Favar amb Artà, té un ús públic documentat des de temps immemorials i de fet estava inclòs en el Catàleg de Camins Públics que l'Ajuntament va remetre al Consell de Mallorca per a la seva revisió.

Tot i aquesta denúncia i transcorreguts quatre anys, el camí continua tancat encara que no hi hagi cap mena de dubte sobre el seu caràcter públic. Sabem que des de l'equip de govern de l'Ajuntament es va mantenir alguna conversa amb la propietat per a intentar la seva reobertura, però no sembla que s'arribàs a cap acord. En conseqüència, no queda altre remei que interposar les accions judicials corresponents per a recuperar el seu ús públic, si fos necessari.

La Llei de Camins que està tramitant actualment el Parlament de les Illes Balears atorga mecanismes als consistoris per a actuar en aquests casos, i deixa en mans del Consell de Mallorca la interposició de les accions judicials en cas que els ajuntaments no actuïn. En aquest cas, l'Ajuntament hauria d'iniciar un expedient de recuperació d'ofici de la titularitat pública del camí i, si fos necessari, interposar una demanda judicial. 

En tot cas, amb la legislació actualment en vigor, l'equip de govern ja compta amb mecanismes més que suficients per a iniciar la recuperació de l'ús públic del camí i interposar accions judicials, atesa l'abundant documentació històrica que en demostra la titularitat pública. Per tant, des de Més per Capdepera reclamam al Batle que doni les ordres necessàries per a recuperar el camí de sa Canova sense més demora.