Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1694
Diversos equips coordinats des de l’ajuntament van començar la neteja de bona part dels carrers de Canyamel, plens de fang i brutor de la riuada de dimarts.



La importància dels danys a Sant Llorenç des Cardassar i les notícies que, dimecres i dijous, anàvem rebent de l’existència de diferents morts a causa de la pluja torrencial van fer que passessin desapercebuts els desperfectes en altres àrees, com Canyamel. El torrent va descarregar una quantitat d’aigua com probablement no havia vist ningú en molts anys, arrossegant molt de fang, troncs, canyes i brutor en general.

Dijous al vespre els carrers afectats ja eren prou transitables gràcies a les tasques de neteja per part de diversos equips coordinats des de l’ajuntament, segons es va informar a la reunió convocada al local de Protecció Civil el mateix dijous cap a les 19:30 h. Aquesta reunió tenia per finalitat informar els voluntaris de les tasques a fer per tal de contribuir a netejar habitatges, locals comercials i soterranis a Canyamel.

Les operacions de neteja en espais particulars per part de voluntaris començà divendres al matí, organitzats en tres torns de feina que, en certa manera, es van veure desbordats per la quantitat de gent que hi participà. Però qualsevol mà és ben rebuda a l’hora de fer net enfront d’un desastre d’aquestes dimensions. Les marques en les parets d’alguns semi-soterranis indiquen que el nivell de l’aigua va arribar al voltant d’un metre d’alçada, malmetent tot allò que trobà pel camí. Així, els voluntaris i operaris van haver de començar per enretirar objectes de tota mena barrejats amb el fang, per tal de poder netejar les restes de llot, i seguir traient litres i més litres de fang i aigua.

Al capdavant d’aquest operatiu hi havia Protecció Civil i la regidora de l’ajuntament Mónica Viejo. Requisit indispensable era que tots els voluntaris s’identifiquessin a l’arribada i en marxar per tenir un control de qui era treballant a cada zona. Gràcies a un establiment comercial, es va oferir menjar i beguda a tots els participants.