Un bussejadors trobaren al voltant de 150 exemplars morts al fons de la mar, panxa enlaire



Mike Baundach, propietari d’una empresa de busseig va trobar una impactant imatge a uns 30 metres de la costa de Capdepera, entre el Cap Vermell i Sa Font de Sa Cala, a menys d’una milla de la Reserva Marina de Llevant.

Quan realitzava una immersió amb clients es varen trobar el peixos morts, i de tornada al por de Cala Rajada denuncià els fets a l’oficina portuària de la guàrdia Civil on es troba una unitat del GEAS (Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques). De tornada al lloc on es trobaven els peixos morts, els bussejadors del GEAS van prendre mostres per analitzar-les i detectar la morts dels peixos majoritàriament rajades de mida petita.

Els indicis indicaven que els peixos feia poc temps que havien mort i hi ha sospites que podria tractar-se d’una pesca d’exemplars il·legals ( per la mida) i per això van ser llançades a la mar, per a evitar el risc d’una multa. Malgrat tot caldrà esperar el resultat de l'anàlisi a 5 exemplars extrets de la zona, per a determinar la causa real de la mort i aclarir els fets.

Si es confirma que es tracta d’un “descarte” d’una barca de pesca, segurament no podrà identificar-se, però cal recordar que aquests dies els vigilants de la Conselleria ha detectat varis furtius pescant espècies en veda a diversos indrets de la costa de Mallorca.

Noticia i imatges de Diario de Mallorca

Més informació:
www.diariodemallorca.es/part-forana/2018/08/10/gran-mortandad-rayas-sorprende-cerca/1338128.html