Nota explicativa de la situació del senyor J.T.J. i la seva protesta pacífica davant l'Ajuntament






L’Ajuntament de Capdepera vol aclarir els fets ocorreguts amb el senyor J.T.J., veïnat del municipi, el qual està duent a terme una protesta pacífica davant les oficines del consistori des del passat 10 de juliol.

Segons l’informe de la Policia Local de Capdepera del 8 de juny del 2016, el senyor J.T.J. es trobava al mercat de Capdepera, concretament a la plaça de l’Orient, amb deu coloms vius i dins gàbies per a la seva venta-exposició. L’agent de la Policia Local que estava de servei a la zona li va explicar que havia de retirar els animals perquè «no tenia llicència d’activitats segons l’ordenança reguladora de la venta ambulant en els mercats de Capdepera i Cala Rajada, article 14 sobre parades i article 29 sobre la venta sense autorització». El senyor J.T.J. no va retirar els animals per la qual cosa l’agent va sol·licitar l’ajuda d’un segon agent de la Policia Local. Ambdós insistiren en la retirada dels animals i l’avisaren d’una denúncia i decomís si no els retirava. Davant la negació del senyor J.T.J. els agents sol·licitaren els serveis de la Brigada municipal per a retirar els animals i traslladar-los a les dependències de la Policia Local per a la seva custòdia transitòria fins que els recollís el CEPAD per a la custòdia definitiva.

 

Posteriorment el CEPAD se’n va portar els deu coloms vius amb les seves gàbies i es va avisar al senyor J.T.J. que per recuperar-los havia de pagar la taxa corresponent a l’oficina de la Policia Local i recollir els animals a les instal·lacions dels CEPAD. Segons l’Inspector de la Policia Local de Capdepera, el senyor J.T.J. «no va sol·licitar el retorn dels animals en cap moment ni va pagar la taxa corresponent».

Des del departament de batlia de l’Ajuntament de Capdepera, el departament de Benestar Social, la Policia Local, i el Centre de Salut, s’ha parlat amb reiterades ocasions amb el senyor J.T.J. i amb els seus familiars per explicar-lis la situació, tot i que el senyor J.T.J. continua amb la seva protesta.