Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2733

 

Capdepera tanca brillantment


una nova i multitudinària


edició


del Mercat Medieval

 

Image

Image

Efectivament, tot i les premonicions negatives pel que feia al temps, el Mercat Medieval 2008 ha constituït, un any més, un èxit rotund pel que fa a capacitat de convocatòria. Gent arribada de tots els punts de l'illa va passar, aquest cap de setmana, per Capdepera. I això que, com pode veure en aquesta fotografia, cap a mitjan dematí del dissabte, brusquejant, aquest era l'aspecte de la plaça des Sitjar.

Image


El divendres horabaixa varen tenir lloc els actes institucionals, que comptaren amb la presència de la presidenta del Consell de Mallorca, Francisca Armengol, i del batle, Bartomeu Alzina, així com de distints consellersx i regidors. A les 19'30 hores va tenir lloc la lectura del pregó a càrrec de mestre Bartomeu Massanet.

Image


Image

Del contingut del pregó no en deim res sinó que mestre Tomeu va estar a una gran alçada, oferint-nos unes pinzellades plenes d'emoció de les seves vivències, amb la música com a gran protagonista. I si no en deim res és perquè vos oferim, íntegra, la intervenció del pregoner, en una altra secció.

La coral S'Alzinar, com cada dany, hi posà el contrapunt musical, i també ho va fer a un gran nivell.


Image

Aquella mateixa vetlada hi hagué dos actes més: el refigregeri per a convidats i el sopar medieval. Aquest darrer va comptar amb més de 300 comensals. Pel que fa al ménú, i fins on sabem, només podem dir que va ser acceptable, sense anar gaire més enllà.

Però tornem al dissabte i al diumenge. Una vegada passat l'ensurt de la brusca del matí de dia 17, el mercat es va encendre de llum i color i es va omplir de gent, de gom a gom, amb l'animació recuperada d'Estampida Medieval i la seva gran professionalitat.

Image


Image


Amb l'arribada del sol, els firarires recuperaren el somriure i les ganes de fer feina.

Image


Image


Image


Aquest ha estat un dels mercats més musicals de les nou edicions que s'han complert. No  hi va faltar la Banda de Cornetes i Tambors.

 Image


Ni un Centre Cultural Banda de Música més moro que mai (fabulós!)


Image


També el grup de xeremiers d'Artà va contribuir amb la seva presència a l'animadció permanent del mercat.


Image


I, com a gran novetat, una suggerent dança del ventre, a càrrec d'un grup d'especialistes que oferí distintes actuacions al llarg dels tres dies de fira.

Image


La vetlada del dissabte va estar animada pel grup “La collá propinde“, amb la seva música plena d'evocacions celtes i que va engrescar la nombrosa concurrència que s'havia congregat a la plaça de la menjua.


Image


Ara, el grup que, sense cap dubte, va despertar major espectació i va sembrar la plaça des Sitjar, amb les seves actuacions (fins i tot el didssabte, davall la pluja) plenes de color i d'elegància, varen ser els Abanderats de Tortosa. Les seves evolucions i el ressò de la percussió despertaren l'admiració del públic.


Image


Image


Image


Image


I aquí teniu dues  notes simpàtiques del mercat. En primer lloc, el carret ("carrit" per als amics) del gelat d'Herbes de Can Planetes.

Image


I el policia Joan Sales dirigint el trànsit amb una ensaïmada en la mà.


Image

O la nota de bon gust, una de tantes notes que els gabellins han posat aquests dies, com a contribució particular a fer del Mercat Medieval una de les millors fires de Mallorca.

Image


És el moment de l'enhorabona i de la satisfacció. Ja vendrà el moment de fer balanç. A nosaltres hi ha hagut coses que no ens han acabat d'agradar, però en parlarem en un altre moment.