Quatre amics se’n van dues setmanes de voluntaris a Grècia, a donar un cop de mà a les ONG que treballen sobre el terreny en els camps de refugiats.

 

Tot començà amb una mateixa inquietud en tres caps diferents. Na Catalina i en Pere se l’explicaren l’un a l’altre adonant-se de l’objectiu comú: anar a Grècia a donar un cop de mà a alguna de les petites ONG que atenen els refugiats. En Pere li explicà a la seva germana Marga, que ja té experiència com a voluntària a Nicaragua i als camps sahrauís, a qui també li rondava el mateix i que s’apunta ràpidament. Ho seguiren comentant amb altra gent i finalment un quart jove, en Damià, també s’hi animà . Ells són na Catalina Brotad, de Capdepera, Marga i Pere Llull, i en Damià Jaume, tots tres d’Artà.

De bon començament ens transmeteren dues idees. El seu interès no és només fer de voluntaris, sinó també enviar informació directa, sense els filtres dels grans mitjans de comunicació, per tal que els mitjans de comunicació local i altres eines digitals serveixin per transmetre’ns la realitat que ells puguin viure i veure directament. Ajudar-nos a ser conscients que aquest desastre no s’acaba quan els grans mitjans de comunicació fan desaparèixer la notícia. Recentment, han obert una pàgina de Facebook anomenada De Llevant a Grècia pels refugiats, i també un blog: dellevantagrecia.blogspot.com.es, on aniran penjant les novetats del voluntariat i un reportatge diari un cop siguin allà.

 

Hi ha zones on els voluntaris i les ONG ja estan molt organitzats, com a l’illa de Lesbos, però a d’altres zones encara falta molt per fer, com a Cap Sunion.

Trobem que és una forma molt gratificant d’utilitzar el temps lliure de que disposem, ajudant a aquesta gent als qui els governs europeus els estan fent una porcada.

Una de les tasques que tenen encomanades és la de fer d’analistes sobre el terreny per a l’associació Artà Solidari, que també vol ajudar amb aportacions econòmiques directes a aquella ONG que vegin que pugui necessitar-ho més en relació amb el seu treball a la zona. A través de canals de gestió de voluntaris per internet es posaran en contacte amb les ONG a les quals els poden ser més útils. Estan disposats a anar cada un a una banda, encara que, des d’aquí, no estan del tot preparats per enfrontar-se amb el que es poden trobar.

No, no estem preparats per a la duresa que podem trobar i, en dues setmanes, tampoc tindrem temps d’aclimatar-nos, però no tenim més temps.

Quatre valents que sortiran cap a Grècia el 2 de setembre i que animen als qui vulguin a afegir-se al grup.

Podeu contactar amb ells a través de la seva pàgina de Facebook o el seu correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Hi ha hagut molta gent interessada en col·laborar, és per això que han facilitat el compte bancari d’Artà Solidari perquè cadascú posi el seu granet d’arena. Amb els diners recaptats compraran productes de primera necessitat per a les persones refugiades, com pot ser llet en pols o productes d’higiene personal, entre d’altres.

Concepte: REFUGIATS GRÈCIA

IBAN: ES28 0487 2022 9490 0004 6253

Des de la revista Cap Vermell els donem molta força i ànims, esperem ser un canal de comunicació a l’alçada de les notícies que ens vagin enviant.

Enllaç de la pàgina de Facebook:

https://www.facebook.com/dellevantagreciaambelsrefugiats/?fref=ts

Enllaç del blog:

https://dellevantagrecia.blogspot.com.es/