El passat dijous dia 10, a la plaça Castellet, va tenir lloc l'acte de campanya electoral de MÉS, en el nostre poble. Presentats per Pere Fuster, van intervenir-hi Antoni Verger, cap de llista al Congrés, i Salvador Colomé, segon de la candidatura al Senat per aquest partit que, com es va dir en l'acte que comentam, sembla convençut d'assolir, per primera vegada a la història, representació a Madrid per a una formació distinta dels grans partits d'àmbit estatal.

En el seu parlament, Verger es va centrar molt especialment en qüestions de finançament autonòmic, i va exposar tot un seguit de greuges comparatius, que fan que la nostra despesa en sanitat, educació o serveis socials estigui per davall de la mitjana, en una terra que té una balança fiscal altament negativa, al voltant d'un 14%. Va reivindicar, el candidat, el reconeixement de la insularitat, amb una equiparació efectiva amb els residents a la Península en matèria de transport, per a evitar que tant a particulars com a empreses tot ens surti més car que a la resta pel fet de viure a unes illes. Antoni Verger va reivindicar el vot útil per a MÉS, ja que, segons va dir, els nostres representants a Madrid, en 38 anys, no han aconseguit absolutament res per a la nostra comunitat, sinó que hem vist que amb la política econòmica centralista les Illes Balears no han fet més que empobrir-se.

 
Tot va acabar amb una xocolatada i amb la il·lusió que, aquesta vegada sí, un partit propi d'aquesta terra, sense dependència d'una direcció allunyada de la realitat insular, assolirà una veu reivindicativa en el parlament espanyol.