L'equip de govern i l'oposició de l'Ajuntament de Capdepera es troben en plenes "negociacions" per treure els pressuposts del 2016. Així, han tingut lloc una sèrie de comissions d'Hisenda, amb la idea d'arribar a un acord abans de dia 3 de desembre, data del plenari que, si no hi ha res de nou, inclourà el punt de l'ordre de l'aprovació dels comptes de l'exercici 2016.

L'acord no està tancat, almanco per ara (en el moment de redactar aquesta nota se reunien els representans de tots els partits) per bé que hi ha voluntat d'arribar a acords. El batle ha declarat que vol "uns pressuposts consensuats amb l'oposició". Cal recordar que el PSOE governa en minoria i necessita almenys l'abstenció de PP o Més, (o de Guanyem o Es Grup amb un altre) per a terure'ls endavant.

La clau està en el tema de les inversions. Gairebé tots els partits de l'oposició tenen clara la limitació pressupostària i apunten a la necessitat de dedicar el màxim dels esforços al manteniment de les infraestructures actuals i no crear-ne de noves. S'ha parlat de la necessitat d'un pla plurianual, fet per tècnics, per al manteniment dels nuclis urbans del municipi.

Per a la propera setmana hi ha reunions programades a fi d'acabar de discutir les aportacions d'uns i altres.