La 39ª Volta a Mallorca en moto torna a visitar la plaça de l’Orient

Una vegada més, centenars de motoristes es van reunir per fer la Volta a Mallorca en moto, i ja van 39. Una vegada més, les motocicletes i els seus conductors i acompanyants van anar desfilant per carrers i carreteres de Capdepera, fent una aturada a la plaça de l’Orient del poble, on foren obsequiats per l’ajuntament amb un berenar i amb música en viu a càrrec del grup local “Ovejanegra”, qui va posar ritmes de country i de blues a la trobada.







La plaça de l’Orient i carrers propers es van omplir de motos des de les quatre del capvespre. Molts gabellins de totes les edats, uns fascinats, d’altres encuriosits, hi varen fer acte de presència, acabant de donar color i fomentant aquesta trobada anual.

Sembla prou evident que aquest tipus de trobades reivindiquen i donen força a la motocicleta com a vehicle de transport, tal com poguérem llegir a l’eslògan escrit a la samarreta d’un dels participants: “la moto quiere vivir” i “guarda raíles asesinos”. Qui tingui o hagi tingut oportunitat d’anar en moto per als desplaçaments diaris sabrà dels beneficis d’aquest vehicle, ben conduit, per comoditat, per economia i per caràcter pràctic en molts casos, fins i tot conduint sota la pluja si hom va mínimament equipat.







Moltes vegades, fins i tot, es veu la moto com un element per ser lliure, com ha estat representada en algunes pel·lícules. Malauradament, com a gairebé qualsevol col·lectiu, es troben individus que no tenen en compte que la seva llibertat acaba on comença la dels altres. El caràcter esportiu de moltes motos, amb la seva velocitat i agilitat, és emprat abusivament per part d’aquest altres conductors, els quals no beneficien per a res al col·lectiu. La necessitat de demostrar el renou que poden fer amb accelerades massa fortes i circular més ràpid del compte o en contra de direcció en alguns trams són els exemples més palpables que hi vàrem trobar diumenge 26 d’abril.

La campanya “Sí a la moto” ja fa molts anys que es va posar en marxa a algunes ciutats de la península, amb centenars de milers de seguidors. Responsables de la campanya van lluitar per afavorir l’ús respectat i respectuós de les motos, aconseguint fites tant importants com la instal·lació de mesures de protecció específiques als guarda rails de les carreteres. Per tal que els no-motoristes vegin la moto com un element a favor de tots, cal treballar per conscienciar tothom que el renou excessiu pot fer mal a les oïdes dels vianants propers a més de molestar sobiranament, i que s’ha de respectar la velocitat de circulació com ho han de fer la resta de vehicles sense excepció, per tal d’evitar accidents.




El grup Pollos sin Cabeza i l’ajuntament de Capdepera, que uneixen esforços en la promoció d’aquesta trobada al nostre municipi, com tot el col·lectiu motorista, potser s’haurien de demanar si promouen el “Sí a la moto” en sentit respectuós i alhora respectable permetent actes com els descrits durant la trobada. No tenim constància, però, de cap incident o accident, i esperem que hagi estat una jornada alegre i festiva per a tothom al llarg de tot el recorregut realitzat.