Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2158



Després de visitar Cala Rajada, els Reis i els seus ajudants van pujar a Capdepera, on van ser rebuts per molts de nins i nines. L'arribada comptà amb els tradicionals actes d'aquest esdeveniment, però enguany hi ha hagut alguns canvis. 
Com a novetat, a més del bus que pujava la gent de Cala Rajada (i abans l'havia baixada), hi va haver una  xocolatada a la plaça de l'Orient. El servei de bus no va ser emprat per gaire gent, mes aviat poca, en part per la novetat i també per la xocolatada, que van fer els mateixos xocolaters de Sant Antoni (Pere Font, Pere Aso, i Xisco Campins). Puntualment, a les 20h, es va començar a servir a tots els que esperaven l'arribada dels Reis a Capdepera.





En arribar les carrosses tothom pujà cap a la
 plaça des Sitjar.



Les carrosses deixaren els Reis a sa Creu de Can Patilla i d'allà s'encaminaren a peu fins a la plaça. A la plaça des Sitjar s'havia preparat l'habitual Betlem vivent,  acompanyat d'una sèrie d'escenes pageses, un hort, una vetlleria fent llata devora una cisterna, una gàbia amb animals, ocells i un ase.





Els Reis van travessar la plaça enmig del passadís que els feia la gent i anaren a adorar Jesús, en del Betlem vivent.



Poc després, els Reis davallaren cap a la plaça de la Constitució i, damunt les carrosses, reberen tots els nins que volgueren pujar a fotografiar-se amb ells. I en acabar, cap a cases, tots a sopar i apreparar-se per rebre els regals.







Algunes persones ens han comentat que, amb els canvis,  l'arribada va ser més bona de dur, no varen haver d'esperar tant, però el fet d'haver de canviar de plaça no el trobaven massa oportú, ja que provocà massa moviment de gent. Davant els canvis, sempre torbarem opinions diverses, ara bé, tothom coincideix a valorar molt la feinada de la Comissió i el seu interès de millorar la festa, any rere any.



Tots els que han  col·laborat en aquesta festada, rebin la nostra enhorabona: la mateixa Comissió dels Reis, els col·laboradors, Protecció Civil, xocolaters... Tots!