Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2279

Capdepera

Les Matines de la parròquia de Sant Bartomeu, presidides per mossèn Pere Orpí, van comptar amb una notable assistència de fidels i van discórrer segons el guió previst, el mateix de cada any, i que els cristians esperen com una de les celebracions més sentides i viscudes del calendari litúrgic. La cerimònia va comptar amb la participació, ja habitual, de la Coral Gabellina, que al llarg de tota la vetllada va oferir la música pròpia d'aquesta festa.

Va pronunciar el Sermó de la Calenda el nin Toni Andreu Gil, mentre que la nina Elionor Martí va interpretar el conegut com a cant de l'àngel. I tots dos se'n sortiren amb gran encert.

     

A Mallorca, i també a Capdepera, un dels moments àlgids de les Matines arriba amb el cant de la Sibil·la, autèntic monument del nostre patrimoni cultural. En el nostre cas, un any més, l'encarregada de posar veu a l'apocalíptic text va ser Caterina Barceló, qui ja en domina perfectament tots els registres i sap transmetre amb gran sentiment el profètic  missatge.







Cala Rajada

El mateix que hem dit de Capdepera ho podem fer extensiu a Cala Rajada, només canviant els actors. També la parróquia del Carme comptà amb una molt nodrida participació dels fidels, que pràcticament van omplir el temple. Aquí, la missa va ser oficiada pel rector mossèn Antoni Amorós, mentre que la coral Verge del Carme va posar-hi la música.





El Sermó de la Calenda va anar a càrrec del nin Efrem Grande, mentre que al cant de l'Àngel hi posà veu el joveníssim Miquel Àngel De Juan. I com hem dit de Capdepera, també a Cala Rajada ho van fer amb gran encert.

     

A la marinera parròquia, enguany va ser Maria Antònia Gomis qui va posar veu al Sibil·la. Sempre disposada a cobrir qualsevol emergència, una vegada més assumí aquesta gens senzilla comesa, amb el bon gust i la sensibilitat de qui sap la manera exacta de donar vida a una pàgina musical tan estimada pel poble de Mallorca. Perfecta.